MANİSA - Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Manolya meydanında açılan stantta, vatandaşlara ücretsiz nefes ve karbonmonoksit testi yapıldı. Bir yandan vatandaşlara test yapılırken diğer yandan ekipler Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay´ın başkanlığında iş yerlerinde sigara denetimi yaptı. 
Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Manolya meydanında Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla stant açıldı. Açılan stantta vatandaşlara sağlık görevlileri tarafından nefes testi ve karbonmonoksit testi ücretsiz uygulanırken, değerleri yüksek çıkan vatandaşlar neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildi.
Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, sigaranın içinde 4 binden fazla zararlı madde olduğunu ve bunların 81´inin doğrudan kanser yapıcı maddeler olduğunun ispatlandığını belirterek vatandaşların sigarayı bırakmaları konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.
Sigaranın sadece içenleri etkilemediğine dikkat çeken Tay, şunları söyledi:
?Sigara sadece içenleri değil, içmediği halde pasif maruziyetle karşı karşıya kalanlara, kapalı yerde içilen sigaralardan ya da hamile kadınların içtiği sigaradan bebeğinin etkilenmesi, kapalı alanlarda içilen sigaradan çocukların ve diğer kişilerin etkilenmesiyle de zararları ortaya çıkabilmektedir. Mesela sigara içen kişilerde akciğer kanserleri 3 kat daha fazla görülmektedir. Bu nedenle kapalı ortamlarda dumansız hava sahasının takibi denetimi ve diğer insanların buradaki sigara dumanından etkilenmesi önlemek için ekiplerimiz sürekli ve düzenli denetimler yapmaktadır. 2015 yılı içerisinde 53 bin 267 denetim yapıldı. 429 kişiye para cezası, 494 işletmeye para cezası ve 43 işletmeye kapatma cezası uygulanmıştır. 2010 yılından bu yana 5 yılda yapılan toplam denetim sayısı ilimizde 291 bin 767´dır ve bu denetimlerde kesilen para cezası 5 milyon 394 bin 748 TL´dir.?
Tay, Manisa´da 2015 yılı içerisinde bin 410 kişinin sigarayı bıraktığını açıklayarak, geçen yıl Manisa´da bakanlık tarafından gönderilen 11 bin 950 paket sigarayı bırakma ilaçlarından 9 bin 844´ünün vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldığını sözlerine ekledi.
Tay yaptığı açıklamanın ardından sigara denetim ekibiyle birlikte çevredeki iş yerlerinde sigara içilip içilmediğini denetledi. İş yerlerinin kurallara uygun olduğunu gören Tay ve beraberindeki ekip iş yeri sahiplerine teşekkür etti.



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.02.2016 15:05:49 548 0

Tarih: 09.02.2016 15:05 Güncelleme: 09.02.2016 15:05
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00