Anahtar Kelimeler: Namık Kemal Zeybek kimdir?

Namık Kemal Zeybek kimdir?

Bilgi Sevgi Hoşgörü, Ülkü Yolu, Milli Kültür Meselemiz, Türk Olmak, Çağı Yakalamak, AB Seyir Defteri ve Bilgi Çağından Globalizme kitaplarının yazarı olan Namık Kemal Zeybek, 1987 yılında yapılan genel seçimlerde Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir.

Namık Kemal Zeybek, 1944 yılında Bayburt'un Kitre köyünde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra Çayeli, Pazaryeri, Şiran, Ilgaz, Tortum, Kahta ile Keles gibi çeşitli bölgelerde kaymakamlık yaptı. 1977'de de Gümrük ve Tekel Bakanlığı'nda müsteşar olarak çalıştı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından da tutuklanarak Mamak Cezaevi'ne gönderildi. Tahliye olduktan sonra 1983-1987 yılları arasında Doğan Haber Ajansı'nda 4 yıl koordinatörlük görevinde bulundu. 

1987 senesinde yapılan genel seçimlerde de Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 1989 yılında da Türkiye'nin ilk kültür bakanı olarak iş başına geldi. Ayrıca Süleyman Demirel’in başbakanlığı döneminde de danışman olarak hizmetlerde bulundu. 1995 genel seçimlerinde de Doğru Yol Partisi'nden yeniden İstanbul milletvekili seçildi. Bunun yanında 1997 yılına kadar da Türkiye Cumhuriyeti Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. 

1993- 2006 yılları arasında da Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin mütevelli heyeti başkanlığı yapan Zeybek, 2007 senesinde Büyük Birlik Partisi'ne katıldı. Fakat aynı yıl içinde partiden ayrıldı. 2010 yılında da Demokrat Parti'ye üye oldu. 15 Ocak 2011 tarihinde de DP'nin genel başkanlık makamına getirildi. 1 yıl boyunca da bu vazifesini sürdürdü. 

Bilgi Sevgi Hoşgörü, Ülkü Yolu, Milli Kültür Meselemiz, Türk Olmak, Çağı Yakalamak, Ahmet Yesevi Yolu ve Hikmetler, AB Seyir Defteri, Bilgi Çağından Globalizme, Türk’üm ve Işığa Doğru adıyla yayımlanmış kitapları bulunmaktadır.



Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

Saruhanlı'da Elektrik Kesintisi...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Kim kimdir ? 23.09.2023 00:58:00 2329 0
Tarih: 23.09.2023 00:58 Güncelleme: 23.09.2023 00:58
Haberi Sesli Oku

Kim kimdir ?

Kim kimdir ? Haberleri