Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10713,94%0,66
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,00% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2504,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4010,02% 0,18

Nakil Umuduyla Bekliyor

Nakil Umuduyla Bekliyor

MÜTEVELLİ – Saruhanlı’da görev yapan gazeteci Mehmet Uğraş (53) sağlığına kavuşmak için 9 aydır karaciğer doku nakli olmayı bekliyor.

Saruhanlı’da görev yapan gazeteci Mehmet Uğraş (53) sağlığına kavuşmak için 9 aydır karaciğer doku nakli olmayı bekliyor.

İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, karaciğer yetmezliği teşhisiyle tedavi gören Uğraş, nakil olacağı günü ümitle bekliyor.

Rahatsızlığına ilişkin hastanede yapılan rutin kontrollerin ardından evine dönen Uğraş, kendisini ziyarete gelen meslektaşlarına sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Rahatsızlığının geçen yıl Manisa`da özel bir hastanede geçirdiği hemoroid ameliyatının ardından ortaya çıktığını ve yapılan tetkikler sonucunda karaciğer yetmezliği teşhisi konulduğunu anlatan Uğraş, doktorlarının sağlığına kavuşması için karaciğer doku nakline ihtiyaç duyduğunu söylediğini ve organ nakil listesine kaydının yapıldığını belirtti.

Yaklaşık 9 aydır nakil beklediğini, bu sürenin bir kısmını hastanede bir kısmını ise evinde geçirdiğini dile getiren Uğraş şunları kaydetti:

“Doktorlarım, uygun donör bulununca banan haber verecek. Şu an evimde istirahat ediyorum. Zaman zaman karın boşluğumda sıvı birikiyor. Onu da hastaneye gidip aldırıyoruz. Yaklaşık 9 aydır nakil olmayı bekliyorum. Çalan her telefonda belki hastaneden arıyorlardır diye heyecanlanıyorum. O yüzden telefonlara artık eşim cevap veriyor. Kolay değil, bunca yıl hiçbir sağlık sorunu yaşamadan bu yaşıma kadar geldim. Ancak birden bire böyle bir rahatsızlığım ortaya çıktı. İnşallah bu da geçecek ve sağlığıma kavuşacağım.”

Uğraş, yaşadığı bu zorlu süreçte en büyük destekçisinin eşi ve çocukları olduğunu belirterek, rahatsızlığını duyup kendisini arayan ve ziyarete tüm dost ve arkadaşlarını da şükranlarını sundu.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor