SARUHANLI - Gördes Kaymakamlığı ile Mehmet Zorlu Eğitim Sağlık Kültür ve Yardımlaşma Vakfı arasında düzenlenen, İlçedeki spor alanlarında düzenleme yapılması, spor malzemelerinin temini, okullarda beceri tabanlı atölyelerin kurulmasını kapsayan protokol Vali Ahmet Deniz’in başkanlığında imzalandı.

Gördes’teki Zorlu Holdinge Ait Meta Nikel A.Ş.’de gerçekleştirilen imza törenine Vali Ahmet Deniz, Gördes Kaymakamı Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, META Genel Müdürü Yücel Yalçınoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ve ilgililer katıldı.

Beş Yıl İçerisinde Tamamlanacak

5 yıl süre içerisinde bitirilmesi planlanan protokol kapsamında yapılacak çalışmalar 2019 da başlayıp 2023 yılında tamamlanacak. Yapılan protokolden ilçede bulunan 40 okul, 3745 öğrenci ve vatandaşlar faydalanacak. Gördes için kültür sanat projesine ile Mehmet Zorlu Eğitim Sağlık Kültür ve Yardımlaşma Vakfı her yıl 100 Bin Türk Lirası olmak üzere toplamda 500 Bin Türk liralık nakdi bir katkıda bulunacak.  Proje ile 5 Adet okulun spor sahasının düzenlenmesi, 3 adet okula müzik atölyesi, 2 adet okula resim atölyesi, 1 adet okula fen ve teknoloji mühendislik atölyesi, 1 adet okula ahşap ve metal atölyesi, 1 adet okula drama atölyesi ve ilçede deki 39 okula spor malzemesi alımı yapılacak.

“Mutlu Çocuklar” sloganıyla oluşturulan projeye katkı sunmaktan duydukları mutluluğu ifade eden META Genel Müdürü Yücel Yalçınoğlu, Ahmet Zorlunun “Bu Varlıklar milletimizin sadece onların adına biz yönetiyoruz” sözlerini hatırlatarak, bu duygu ile hareket ettiklerini ve ellerinden gelen katkıyı vermeye devam edeceklerini belirtti.  

İlçe Kaymakamı Bekir Abacı da işletmenin çocuklara yönelik yapılan çalışmaya sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür etti.  Yerli ve milli üretimini önemine değinen Vali Ahmet Deniz ise “ Zor bir coğrafyada yaşıyoruz, son dönemde gösterdi ki, Türkiye’yi yıkmak, parçalamak, bölmek küçültmek için her türlü yöntemi deniyorlar. Buradan ancak yerli ve milli düşünceyle, yerli ve milli üretimle, kendi çocuklarımıza, kendi gençlerimize  sahip  çıkarak iyi, kaliteli bir eğitimle, kendi markamız, tasarımımızı, kalitemizi geliştirerek, katma değeri yeksek ürün üreterek ayakta durabiliriz. Eğitime verilen destek bizim için kıymetli. Eğitimde başarı, aynı zamanda sanatla, sporla da birleşince daha da kıymetli oluyor” dedi.

Zorlu Holding’in yatırımlarını hatırlatan Vali Ahmet Deniz “Türkiye’de birçok alanda çok önemli yatırımları olan, Zorlu Holding’in Manisa’da sadece kendi tesislerinde 17.000 çalışanı var, yan sanayisi ile beraber bu rakam katlanarak artıyor. Önemli ölçüde ihracat rakamları ile ekonomiye katkı sağlayan bir firmadan bahsediyoruz. Rabbim böyle firmaların sayısını arttırsın. Ülkeye en güzel hizmet, vatanperverlik böyle bir şey, üretmek ve ihracat yapmak” diye konuştu. Vali Ahmet Deniz Mehmet Zorlu Eğitim Sağlık Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Ahmet Nazif Zorlu ve emeği geçenlere, verilen anlamlı destek nedeniyle teşekkür etti.

Protokol imzalarının atılması sonrasında Vali Ahmet Deniz ve beraberindekiler tesisi gezerek yetkilerden bilgi aldı.



Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 1.11.2019 17:20:00 1041 0

Tarih: 01.11.2019 17:20

Haberi Sesli Oku