Tarih: 27.10.2016 18:07

Mütevelli´de 2 Bin 500 Kişilik Aşure

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI/MÜTEVELLİ - Saruhanlı´nın Mütevelli Mahallesinde Mahalle Muhtarlığı başkanlığında bir grup vatandaş ?Muharrem Ayı? dolaysıyla aşure hayrı düzenledi.

Mütevelli Mahallesi Belediye Parkında gerçekleştirilen aşure hayrına, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ışık, Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatör Müdürü Erdinç Karaköse ve vatandaşlar katıldı.

Mütevelli Mahallesi sakinleri tarafından kazanlarda pişirilerek hazırlanan aşure çorbası davetlilere ve vatandaşlara ikram edildi.

Mahalle Muhtarı Mehmet İçigen program sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolluk ve bereketin simgesi haline gelen Aşure ayının tüm vatandaşlarımıza bolluk ve bereket getirmesini diledi. 

Muhtar İçigen, ?Nuh aleyhi selamın gemisinin karaya çıkmasından sonra gemide kalan erzaklarla şükür niyetine yaptırdığı tatlı olan aşure geleneğinin kaybolmaması amacı ile tüccar arkadaşlarımızın ağzını tatlandırmak, tebessümlerini almak niyetiyle aşure etkinliği düzenledik. Tüm İslam âleminin Muharrem ayını kutlar, ticaret erbabına bolluk bereket getirmesini temenni ederiz? Dedi.

İçigen, mahalle halkı tarafından temin edilen malzemeleri yine vatandaşlar tarafından hazırlanan aşure 2 Bin 500 kişiye ikram edildiğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —