MANİSA  - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesinin istişare toplantıları devam ediyor. Bu haftaki programın konuğu olan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, geleceğe dönük bir şehir hazırlamak için çalıştıklarını belirterek, toplumun her kesimini düşünmek zorunda olduklarını anlattı. 
MÜSİAD’ın her hafta düzenlediği istişare toplantısı Holiday Inn Ekspres Hotel’de gerçekleştirildi. MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve MÜSİAD Şubesi üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Konuşmasına Hicri yılbaşını kutlayarak başlayan MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin, “Bu anlamlı ve önemli günde değerli dostlarımızla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. MÜSİAD bilindiği üzere bir sanayici ve işadamları derneği. MÜSİAD’ın öncelikli amacı ülkemizin ekonomik açıdan gelişmesine, kalkınmasına öncülük etmek, ülkemizde sektörlerin önünün açılmasına öncülük etmek ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasına destek olmak. MÜSİAD bunun yanı sıra bugüne kadar olan süreçte, ülkemizde Hak’tan yana halktan yana milletten yana bir tavır alarak, ülkemizin demokratikleşmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. 28 Şubat dönemlerinde 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinde, Gezi Parkı olaylarında bu tavrını açıkça ifade ederek, milletten yana bir duruş sergileyerek, ülkemizin bugünlere erişmesine katkı sağlamıştır. MÜSİAD bundan sonraki süreçte de yeni Türkiye’nin inşasında yurtiçindeki teşkilatlarıyla, şubeleriyle bu görevi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyor ve çaba sarf ediyor. Bizler de MÜSİAD Manisa Şubesi olarak tıpkı ülkemizin yeniden inşasında olduğu gibi ülkemizin önemli bir tarım şehri, ticaret şehri, kültür şehri ve aynı zamanda da ülkemizin yeni büyükşehirlerinden biri olan Manisa’nın yeniden inşasında üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde ve farkındayız. Bu vesileyle Manisa’mızda öncelikle valiliğimizle, kaymakamlıklarımızla, Manisa milletvekillerimizle ve belediye başkanlarımızla bu tarz istişare toplantıları düzenliyoruz. Bu toplantılardaki amacımız Manisa’nın yeniden inşasına katkı sağlamak. Bugünkü toplantımızda Manisa’mızın nüfus olarak en büyük arazi olarak da önemli bir ilçesi olan Yunusemre ilçemizin gelişmesiyle bundan sonraki süreçte büyümesiyle her anlamda gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi ile birlikte bu toplantıyı yapmaya karar verdik. Yunusemre ilçemiz MÜSİAD için çok önemli. Çünkü aramızda, sanayici arkadaşlarımız, müteahhit arkadaşlarımız var ve çeşitli ticari sektörlerde faaliyette bulunan üyelerimiz, arkadaşlarımız var. Aynı zamanda Yunusemre ilçemiz ilimizde bulunan önemli organize sanayi bölgesini bünyesinde barındırıyor. Önemli sanayi kuruluşlarına ve tarım arazilerine ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte Yunusemre belediyemizin önderliğinde Yunusemre ilçemizin en iyi şekilde planlanması lazım ve bu çerçevede inşa edilmesi gerekiyor. Biz bu toplantımızda ağırlıklı olarak Yunusemre ilçemizin imarla ilgili konularını istişare etmeyi planlıyoruz. Toplantımızın verimli geçeceğini ümit ediyorum” dedi.
Tekin konuşmasının sonunda toplantının sponsoru olan Öncü Yapı firmasının sahibi MÜSİAD Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Yunusemre Belediyesi meclis üyesi Veli Doğdu’ya da teşekkür etti.

"İMAR EN BÜYÜK SORUN"
“Bizim büyük hedeflerimiz var” diyerek konuşmasına başlayan Yunusemre belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Manisa merkez olarak imar konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşayan bir il. Geçmiş yıllarda tabi pek çok hizmetler yapıldı. Niyetimiz kimseyi de kötülemek, geçmişi deşelemek değil. Ancak şehrin önemli sorunları çözüme kavuşturlamadan bugünlere gelmişiz. İmar ve şehircilikle ilgili çok sorun var. 1970’li yıllardan itibaren bir çarpık kentleşme yaşanıyor. Yeni mahalleler oluşuyor. Buralarda imar sorunu çözülemeden, imarsız alanlarda var imar içerisinde olmasına rağmen. Bu bozuk kentleşme yapısı sürerek devam ediyor. Böyle sorunlar var. Bir başka sorun biliyorsunuz hükümetimiz 2-3 sene önce bir yasa çıkardı. Kentsel Dönüşüm Yasası. Manisa’nın, Yunusemre’nin merkezi de dahil olmak üzere, her tarafında bir kentsel dönüşüm ihtiyacı görüyoruz. Belki Güzelyurt dediğimiz veya Yeni Manisa dediğimiz alt bölgeler istisna tutulabilir. Malta civarına bakarsanız, Laleli’ye kadar bütün mahalleler kentsel dönüşüm ihtiyacı içinde olduğunu biliyoruz. Zaten Manisa birinci derecede deprem kuşağında böyle bir sıkıntımız da var. Üst taraflara gittiğimizde oralarda hiç imarın girmediği dağın dibine sıkışmış mahallelerimiz var. Bu kuşak olarak devam ediyor Şehzadeler ilçesinin Tabane dediğimiz bölgeye kadar dağın dibinde devam eden bir hat var. Şehrin en güzel yerleri ve imarın girmediği yerler. İmar yapılamamış. Keza bizim ilçe sınırlarımız içinde önemli yer tutan Muradiye bölgemiz var. Muradiye’de ciddi imar sorunları var. Muradiye bir keşmekeşlik içerisinde. Orayı da çözmemiz gerekiyor. Bir başka sorun ise bizim Muradiye Bölgesinde bir sanayi bölgesi var. Yaklaşık 20 sene önce burası sanayi bölgesi ilan edilmiş. Altyapısı yok, hiçbir standardı taşımıyor. Altyapıda çok ciddi sıkıntıları olan bir bölge. Bunun da ciddi anlamda her haliyle çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"TOKİ MÜTEAHHİTLERE RAKİP DEĞİL"
Başkan Çerçi konuşmasının devamında konut sıkıntısına da değinerek, “Kentin en önemli sorunlarından bir tanesi Manisa bir bütün olarak ele alındığında Yunusemre ve Şehzadeler olarak ciddi arsa üretim sıkıntısı yaşayan bu nedenle arz talep dengesinin bozulduğu, arsa fiyatlarının tavan yaptığı buna bağlı olarak bina maliyetlerinin daire fiyatlarının ve kira fiyatlarının tavan yaptığı bir il haline geldi. Belki müteahhit arkadaşlarımız bundan şahsi olarak bireysel anlamda mutlu da olabilir. Burada ticari açıdan bakıldığında sorun görülmeyebilir. Ama biz kentin şehrin planlayıcıları olarak icra makamında olan insanlar olarak şehrin sorunlarını bütüncül bir şekilde önümüze koyduğumuzda en temel sorunlardan biri olarak bunu tespit ettik. Bugünlerde başladığımız bir TOKİ hamlemiz var. Daha öncede bunu ifade etmiştim. Bizim bu yapacağımız ve yaptığımız hamle müteahhitlere karşı bir hamle değil. Müteahhitler bizim rakibimiz değil daha doğrusu TOKİ’nin rakibi değil. Herhalde 90 bin liraya 100 bin liraya 15 yıl vadeyle hiçbir müteahhit daire satmaz. Dolayısıyla 90 bin liraya 15 yıl vadeyle satacak bir babayiğit varsa ben TOKİ ile anlaşmaya gerek yok diye düşünebilirim. Toplumun alım gücü yüksek kesimi yüzde 10-15 arasında. Birde bir orta kesim var yüzde 50 diyebileceğimiz. 200 bin liraya 300 bin liraya daire alabilecek bir kesim var. Birde bunların hiçbirini yapamayacak yüzde 35-40’lık bir kesim var. Bunların böyle bir daire alma şansı ev sahibi olma şansı yok. Belediye olarak toplumun bütün sosyal kesimlerinin sorunlarına eğilmemiz gerekiyorsa bu kesimin de sorunlarına duyarsız kalamayız. Sanayide çalışan yaklaşık 50 bin vatandaşımızın yüzde 90’ı asgari ücrete çalışıyor. Bunlar toplumun dar gelirli kesimini oluşturuyor. Biz bunları okuyamazsak biz bunları göremezsek, o vizyonla bakamazsak toplumun geleceğini düzgün inşa edemeyiz. Biz bunları gördük, görüyoruz. Partimizde gördü. Zaten 12 yıldır iktidarda olmasının anlamı da burada yatıyor. Dikkat ederseniz bizim destekçilerimiz büyük oranda alt ve orta gelir grubundaki kesime ait. O bakımdan biz bu toplumda huzuru, barışı inşa edeceksek, imar sorununu çözeceksek, toplumun bu kesimlerine yönelik sosyal projeleri de hayata geçirmemiz lazım” dedi.

"ŞEHİR MEYDANI GELİYOR"
Yunusemre ilçesinin en büyük sıkıntılarından birinin de kentin kalbinin olmaması yani bir şehir merkezinin olmaması olarak nitelendiren Başkan Çerçi, “Bununla ilgili de çalışmalarımıza başladık. Şehzadeleer’in merkezi neresi derseniz ya Hükümet önü denir ya da Manolya Meydanı ama Yunusemre’nin merkezi neresi diye sorarsanız böyle bir yer yok. 4 ana parçadan oluşan bir ilçeyiz. Şehirlerde insanlar gibidir. Kalbi yani çarşısı, beyni idari kısmı, dolaşım ve boşaltım sistemleri vardır. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili de çok güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Bununla ilgili detayları ön görüşmelerimizi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.
Başkan Çerçi konuşmasının ardından MÜSİAD üyelerinin sorularını İmar ve Şehircilik Müdürü Saniya Altay, İmar Komisyonu Başkanı Can Mercül ve Başkan Mehmet Çerçi cevaplandırdı.



Şehit polisin adı kızının okuduğu ilkokula verildi

Şehit Polis Hasan Akoral şehadetinin 17’nci yılında anıldı

Kırkağaç'ta 37. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Emekliler Partisi Saruhanlı İlçe Kongresi Yapıldı

Manisa'da meclis toplantısı sonrası MHP ve CHP'liler arasında arbede

Manisa’da ‘Mavi Dil’ hastalığıyla mücadelede ediliyor

Atatürk ölümünün 86'ncı yılında Saruhanlı’da anıldı

KULA SANDAL MAHALLESİNDE CUMA NAMAZINDAN SONRA YAĞMUR DUASI

SARUHANLI’da CUMHURİYETİN 101. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Kaymakam Acar'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

CUMHURİYETİMİZİN 101. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR BİR KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Cumhuriyetin 101. yıl coşkusu tüm kenti sardı

CUMHURİYETİN 101. YILI KUTLAMA PROGRAMI ÇELENK KOYMA TÖRENİ İLE BAŞLADI

Şehzadeler Belediyesinden Cumhuriyet'in 101. yılına özel konser

SARUHANLI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLEN ARAÇLARIN KABUL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

PTT, 184 YAŞINDA!

Başkan Zeyrek, 6 aydaki değişim ve dönüşümü anlattı

Başkan Cıllı, Muhtarlara Kahvaltı Verdi

Tutuksuz yargılanan Kula Belediye Başkanı için hapis talebi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 25.10.2014 16:35:24 0

Tarih: 25.10.2014 16:35

Haberi Sesli Oku