Baybatur, “Erdoğan ve Putin’in bölgesel barışı tesis edeceklerine inanıyoruz.”

MANİSA - AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye ve Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Murat Baybatur, Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov’la TBMM’de bir araya geldi. Ukrayna’da süren çatışmaların gölgesine gerçekleşen buluşmada Baybatur, iki ülke arasındaki sorunların barışçıl yollarla çözümü için Türkiye’nin elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta tansiyon giderek yükselirken, bölgesel barışın tesisi ve korunmasına yönelik Türkiye’nin çabaları da sürüyor. Bu çerçevede Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov’u TBMM’de ağırlayan AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye ve Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Murat Baybatur, gelinen noktayı üzüntü verici olarak niteledi. Dünya ve bölge için önemli bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Baybatur, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, biz hem Rusya hem de Ukrayna ile olan ilişkilerimize önem atfediyoruz. İşbirliği ve güvene dayalı Parlamenterlerarası ilişkilerin daha da güçlendirilmesinden yanayız. İki ülke arasındaki sorunların barışçıl yollarla halledilmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz” dedi. Ukrayna’da yaşanan insanlık krizine de değinen Baybatur, “Bu krizin en kısa zamanda sona ermesinden yanayız. Türkiye olarak; gerilimin daha fazla tırmanmasının kimseye faydası olmadığı inancındayız. Savaşın ve çatışmanın gerçek kazananım olmayacağını biliyoruz. Bu savaşın acilen sona erdirilmesi için biz her türlü diplomatik görüşmelere hazırız ve heyetleri İstanbul’da ağırlayabiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımız da, Sayın Putin’de her türlü diyaloğa açık iki lider. Türkiye ve Rusya’nın bölgede barışı tesis edeceklerine inanıyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin Rusya’yla hem ikili, hem de bölgesel konularda iyi ilişkileri olduğunu belirten Baybatur, Rusya’nın hassasiyetlerini mümkün olduğu kadar duyurmaya ve anlaşılmasına çalıştıklarını ancak mevcut durumun Türkiye’ye daha fazla hareket alanı bırakmadığını ifade ederek, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine güçlü desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Rus Büyükelçi Alexey Yerhov’da Türkiye’nin barışçıl çabalarındaki samimiyeti gördüklerini ifade ederek Rusya’nın milli güvenlik kaygılarının da anlaşılmasının önemine işaret etti.



5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Mihriban cinayetinde kan donduran ifade: "Öldüğünü anlayınca ormana gömdüm"

Manisa’da rahim ağzı kanseri tarama aracı hizmete girdi

Eğlence bu tatilde Saruhanlı’da!

Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 2.03.2022 09:00:00 2831 0
Tarih: 02.03.2022 09:00 Güncelleme: 02.03.2022 09:00
Haberi Sesli Oku