MANİSA - Muradiye Orta Ölçekli Sanayi Bölgesinin Islah Organize Sanayi Bölgesine dönüştürülmesi konusunda 10 Ağustos´ta düzenlenen ilk toplantının ardından yapılan çalışmalar değerlendirildi. 
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Valilik Brifing Salonunda yapılan toplantıya Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Doç. Dr. Erbil Kalmış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ve sektör temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Muradiye Orta Ölçekli Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların karşılaştıkları sorunlar ve Muradiye Orta Ölçekli Sanayi Bölgesinin Islah OSB´ye dönüştürülmesi için yapılacak müracaat ve yürütülecek işlemler konusunda iki toplantı arasında yapılan çalışmalar görüşülerek bundan sonra yapılacaklar ele alındı.
Toplantıda; toplam alan büyüklüğü 4 bin 500 dönüm olup imar ve yapı parseli olarak yaklaşık 3 bin dönüm büyüklüğe sahip olan Muradiye sanayi alanında, en küçüğü 5 bin metrekare olan çeşitli büyüklükte 209 parsel bulunduğu, bu parsellerden 120´sinin yapılaşmış ve çeşitli sektörlerde üretim yapan faal tesislerden oluştuğu ifade edildi. Vali Güvençer başkanlığında yapılan ilk toplantıdan sonra, Muradiye Sanayisini Geliştirme Derneği ve diğer paydaş kurumların katılımı ile bir gerekçe raporu hazırlandığı, gerekçe raporu ve 78 işyerinin başvuru dilekçelerinden oluşan dosyanın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne ve Valiliğe teslim edildiği belirtildi. Muradiye Sanayisini Geliştirme Derneği tarafından talep toplama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Ayrıca, ön çalışma sırasında öncelikli hedef alan dışında kalan, ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına değişiklik yapılması konusunda görüş sorulan söz konusu alanla ilgili, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı kullanım kararları ve plan hükümleri açısından Islah Organize Sanayi Bölgesi olarak planlanmasında herhangi bir sakıncanın olmadığının bildirildiği kaydedildi.
Yürütülen çalışmalar sayesinde yakın zamanda yayınlanması beklenen Yönetmeliğin hemen sonrasında Bakanlığa müracaat edilerek OSB statüsüne geçme çalışmalarına süratle devam edileceği öğrenildi.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 7.12.2017 08:10:11 600 0

Tarih: 07.12.2017 08:10
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00