Tarih: 27.12.2018 09:39

Mogadishu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Mohamed Mursal MCBÜ öğrencilerine Türkiye- Somali İlişkileri Üzerine Seminer Verdi

Facebook Twitter Linked-in

MANİSA - Somali´nin en büyük üniversitesi olan Mogadishu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Mohamed Mursal ve Mogadishu Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Yusuf İbrahim Hashi, "İkili İşbirliği Anlaşması ve Mevlana Protokolü" imzalamak üzere Manisa Celal Bayar Üniversitesini ziyaret etti.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi´yi ziyaretinden önce MCBÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesini ziyaret eden Prof. Dr. İbrahim Mohamed Mursal, MCBÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat ve öğretim üyeleri ile akademik işbirliği imkânları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. İbrahim Mohamed Mursal, öğrencilere de Türkiye- Somali ilişkileri üzerine bir seminer verdi. Seminerine Somali´nin jeostratejik konumuna dikkat çekerek başlayan Rektör, Somali´nin tarihi konusunda da bilgi verdi. Özellikle Somali´nin kolonyal güçlerle mücadelesini ve bu mücadelede Türkiye´nin Somali halkının her daim yanında durduğunu örneklerle açıklayan Prof. Dr. İbrahim Mohamed Mursal, konuşmasını Türkiye-Somali arasındaki ilişkilerin hacmini, muhtevasını ve geleceğe yönelik potansiyelini anlatarak bitirdi.

MCBÜ İİBF´deki seminerinin ardından, MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesini gezen ve MCBÜ Mühendislik Fakültesini de ziyaret eden Prof. Dr. İbrahim Mohamed Mursal, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde bulunan Somalili öğrencilerle de ayrıca bir araya geldi. Prof. Dr. Mursal, Somalili öğrencilere yaptığı konuşmada, Türkiye ve Somali arasında bir köprü olduklarının altını çizdi ve ardından öğrencilerin istek ve temennilerini dinledi. Seminer sonrasında MCBÜ Tıp Tarihi Müzesini de ziyaret eden Prof. Dr. Mursal, iki üniversite arasındaki işbirliğinin Türkiye ve Somali arasındaki akademik işbirliğine önemli katkı sağlayacağını belirtti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —