Mobil Mamografi Aracı Saruhanlı´da

Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçede ücretsiz kanser taraması ve mamografi çekimi yapılıyor.

Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis tarama Eğitim Merkezi (KETEM) birimi çalışmaları kapsamında mobil mamografi aracı ile kanser taraması gerçekleştiriyor.

Mobil mamografi aracı Saruhanlı Devlet Hastanesi Bahçesinde bayanlara yönelik kanser tarama faaliyetinde bulunacak. Yetkililer, 40-69 yaş arasındaki tüm bayanları meme kanseri ve diğer kanser taramalarını yaptırmak üzere mobil mamografi aracına davet ettiler.

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğuna dikkat çeken Toplum Sağlığı Başkanı Tülay Ünlü Üresin, kanserinin erken teşhis edilebilir ve önlenebilir bir hastalık olduğunu belirtti. Meme kanserinin erken teşhis edilebilmesi için kanser taramalarının oldukça önem arz ettiğini vurgulayan Dr. Tülay Ünlü Üresin, ? Kanser dünyada ölüm nedeni olarak 2. sırada yer alıyor.

Bizim amacımız kanseri erken evrede yakalamak. Çünkü kanserin geç evrede teşhisi tedaviye maalesef yanıt vermemekte. Kanserin çeşitleri var. Mesela bağırsak kanseri, kolon kanseri gibi. Eğer siz bu metastas yapmadan yani erken evrede yakalarsanız tedavisi kemoterapiyle, radyoterapiyle çözümü olan bir hastalık olmakta. Ama kanserin bulgularını göz ardı edip, ileri evreye taşımasına sebebiyet verirseniz ileri evrede yapılacak hiçbir şey kalmamakta. Palyatif tedavi dediğimiz ancak ağrılarını dindirecek bir şekilde tedavi uygulamaktayız. Bizler burada Afşinli vatandaşlarımıza tarama yapmaktayız. Herkesi taramalara bekliyoruz.? dedi.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan KÖKCÜOĞLU



Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Müzik kariyeri boyunca sayısız şarkıya ve sanatçıya hayat veren Sezen Aksu, bu kez sesiyle değil görünümüyle gündeme geldi.

Sezen Aksu alışılmış imajına veda etti

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 2.08.2017 16:43:49 858 0

Tarih: 02.08.2017 16:43 Güncelleme: 02.08.2017 16:43
Haberi Sesli Oku
19.07.2025 11:59:00