GÜNDEM - Adana’da, kronik solunum yetmezliği ve SMA hastalığı nedeniyle makineye bağlı yaşayan minik Ceyhun’in masrafları Aslan ailesinin belini büküyor.

 Aile, masraflarını karşılayamadıkları için tek kullanımlık tıbbi malzemeleri sıcak su ile yıkayıp, minik Ceyhun’a tekrar tekrar kullandırmak zorunda kalıyor.

3 çocukları bulunan Engin ve Çiğdem Aslan çifti, 4. bebeğin müjdesini aldıklarında büyük sevinç yaşadı. 23 Mayıs’ta normal doğum yapması beklenen Çiğdem Aslan, 31 Mayıs’ta sezaryen ile geç doğum yaptı. Aslan çifti, Ceyhun Yiğit ismini koydukları bebeklerini bir anormallik fark ederek doktora götürdü. 4 günlük Ceyhun Yiğit’e kronik solunum yetmezliği ve SMA hastalığı teşhisi konuldu. İki odalı bir evde yaşayan Aslan ailesi, bir odalarını Ceyhun Yiğit’e ayırdı. Ceyhun Yiğit, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen cihazlarla yaşam mücadelesi veriyor. Ancak küçük çocuğun masrafları ailenin belini büküyor. Ceyhun Yiğit’in mama torbası, aspire çubukları ve diğer tıbbi malzemeleri aylık 600 liraya denk geliyor. Ama bir tekstil fabrikasında çalışan baba Engin Aslan, aylık 800 lira maaş alıyor. Ceyhun Yiğit’in masraflarına okula giden diğer 3 çocuğun masrafları da eklenince Aslan ailesinin eline hiç para kalmıyor. Durum böyle olunca anne Çiğdem Aslan, 6 aylık bebeği Ceyhun Yiğit’in günlük kullanarak atılması gereken mama torbası ve aspire çubuklarını sıcak su ile yıkayarak tekrar kullanmak zorunda kalıyor.

Her şeyin üstesinden bir şekilde gelen Aslan ailesi, Ceyhun Yiğit’in başka çocukları görünce için için ağlaması ile her gün adeta yıkılıyor. Anne Çiğdem Aslan, Ceyhun Yiğit’in özellikle bebekleri gördüğünde mutsuzlaştığını belirterek, “O yüzden eve kimseyi çağırmıyorum. Gelmek isteyenleri de ‘müsait değilim’ diyerek geri çeviriyorum. Çünkü Ceyhun çok üzülüyor. Sürekli içten içten ağlıyor. Onlarla birlikte oynayamadığı için mi yoksa onlar gibi bir hayatı olmadığı için mi ağlıyor bilmiyorum” dedi.

Minik Ceyhun’u kendi imkanlarıyla yaşatmaya çalıştıklarını kaydeden anne Aslan, “Ama yetişemiyoruz. Masrafları çok ağırlaştı. Benim 3 tane daha çocuğum var. Onların okul masraflarını karşılayamıyorum. Mama makinesi gönderdi bir medikal şirketi. Makinenin torbasının günlük değişmesi gerekiyormuş. Ama bizim bunu değiştirme şansımız yok. Çünkü aylık toplam 350 liraya geliyor. Aylık alamadığımız için ben de sürekli sıcak sularla yıkayıp tekrar çocuğuma kullanıyorum. Eşim 800 lira maaş alıyor. Ama bu torbalara aylık 350 lira, 85 lira aspire çubuklarına, artı izotonik serumu, kırmızı iğnesi, enjektörleri, sargı bezini topladığım zaman eşimin maaşı bize kalmıyor” diye konuştu.

Çiğdem Aslan, devlet büyükleri ve hayırseverlerden yardım ellerini uzatmalarını isteyerek, “Evimin 2 odası var. Bir odasını çocuğuma dizayn ettim. Diğer çocuklarımla birlikte diğer odayı kullanıyoruz. Kimi yerde yatıyor, kimi çekyatta. Yememiz, içmemiz, yatağımız hepsi bir odanın içinde. Soba yakamıyorum. Soba yaktığımda çocuğum enfeksiyon kaptı. Daha yeni hastaneden geldi” ifadelerini kullandı.



Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Kavganın ardından hayatını kaybeden 21 yaşındaki Arda Deniz Onat için sessiz yürüyüş düzenlendi.

Kavgada ölen Arda Deniz Onat için yürüyüş yapıldı

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.12.2014 09:45:41 805 0

Tarih: 09.12.2014 09:45 Güncelleme: 09.12.2014 09:45
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 14:25:00