MANİSA - Manisalı minik öğrenciler ısıtan bir kampanyaya imza attı. Manisa´nın Yunusemre ilçesindeki Türk Hava Kurumu İlkokulu öğrencileri tarafından başlatılan ?Üşüyen ellere eldiven, üşüyen ayaklara çorap´ kampanyası okul öğrencilerinden büyük ilgi görürken, kampanyada toplanan onlarca çorap, eldiven, bere ve atkı Ardahan´ın Damal ilçesindeki Seyitören Köyü İlkokulu öğrencilerine gönderileceği öğrenildi. 
Yunusemre ilçesindeki Türk Hava Kurumu İlkokulu Okul Öğrenci Meclisi tarafından hayata geçirilen ?Üşüyen ellere eldiven, üşüyen ayaklara çorap´ kampanyası yarıyıl tatiliyle birlikte toplandı. Okul öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği kampanyada toplanan çorap, eldiven, bere ve atkılar Ardahanlı öğrencileri ısıtacak. Kampanyanın tamamlanması nedeniyle Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Çengel de okulu ziyaret ederek öğrencileri gösterdikleri duyarlılıktan dolayı tebrik etti. Okul Müdürü Şerif Çelik de İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Çengel´e kampanya hakkında bilgi verdi.
Okul öğrencilerinden Yağız Günay, ?Böyle kampanya düzenlediğimiz için okulumuzla gurur duyuyorum. Okulumuzdan ve sınıfımızdan bu kadar çok destek geldiği için teşekkür ediyorum. İnşallah herkes bizim gibi duyarlı olur? dedi.
Amaçlarının yardım ve yardımlaşmanın önemini belirtmek olduğunu kaydeden okulun Öğrenci Meclisi Başkanı Elif Ecrin Şimşek ise, ?Aralık ayında yapmış olduğumuz öğrenci meclisi toplantımızda ?Üşüyen ellere eldiven, üşüyen ayaklara çorap´ isimli kampanya yapmaya kararı aldık ve sınıflara duyurduk. Öğrenci arkadaşlarımız sağ olsunlar kampanyamıza destekte bulundular. Amacımız yardım ve yardımlaşmanın önemini belirtmekti. Ayrıca bu kampanyamız Değerler Eğitimi içinde bir çalışmaydı. Bu kampanyada toplanan kıyafetler Ardahan İli Damal ilçesindeki Seyitören Köyü İlkokulundaki kardeşlerimize ulaştırılacak. Herkese katkılarından dolayı çok teşekkür ederim? diye konuştu.
Kendileri küçük yürekleri kocaman olan öğrencilerin büyük bir erdemlilik gösterdiğini kaydeden Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Çengel ise şunları söyledi:
?İlçemiz Türk Hava Kurumu İlkokulunun küçük ama yürekleri kocaman olan öğrencilerimizin yapmış oldukları örnek bir davranışla karşı karşıyayız. İlimizden çok çok uzaklarda Türkiye´nin bir diğer ucunda, en doğusunda bulunan ve kışların çok sert geçtiğini bildiğimiz Ardahan ilinde tanımadıkları arkadaşlarına, öğrencilere elleri üşümesin diye eldiven, ayakları üşümesin diye çorap ve bere göndermek gibi bir erdemi ortaya koydular. Bu örnek çalışmanın bütün okullarımıza hatta toplumumuza örnek olmasını diliyorum ve çocuklarımızı bu çabalarından dolayı ve çocuklarımızı bu çabaya yönelten, rehberlik eden sınıf öğretmenlerimiz ve diğer öğretmenlerimizi, okul idaresini, okul müdürümüzü özellikle tebrik ediyor ve kutluyorum. Çocuklarımızı bu yaşta yardımsever olmaya, hayra sevk etmek durumundayız çünkü insanların sahip oldukları nimetleri, sahip olmayan insanlarla paylaşması insan olmanın gereğidir. Dinimiz de bunu açıkça ifade etmektedir, bizi yönlendirmektedir, sorumlu kılmaktadır. Bu bir insanlık görevidir. Bir tarafta aç insan varken biz tok isek ve endişe duymuyorsak bu problemli bir durumdur. Öğrencilerimizin ağaç yaşken eğilir mantığıyla bu yaşta kendileri gibi küçük kendi yaşlarındaki arkadaşlarına böyle bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında, heyecanla, sevgiyle ellerindeki ürünleri getirip masaya bırakmaları ve göndereceklerini düşünmeleri gerçekten takdire şayan bir davranış. Öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum.?



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 19.01.2018 10:41:19 546 0

Tarih: 19.01.2018 10:41
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00