GÜNDEM - Zonguldak´ta 9 yaşındaki Sahra Eser, yıkılmak üzere olan ve içindekilerin tahliye edildiği evin bahçesinde bulunan yıkık kömürlüğün altında mahsur kalan 3 yavru köpeği kurtardı.

Edinilen bilgiye göre olay, İncivez Mahallesi Çaybaşı Sokak´ta meydana geldi. İddiaya göre, 57 yaşındaki Orhan Türkyılmaz´ın evi, yanına yapılan yeni apartmanın temel açma çalışmaları sırasında zarar gördü. Evin yanında bulunan 5 metre yükseklikteki istinat duvarının bir bölümünün yıkılması sebebiyle Türkyılmaz´ın evi, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Meydana gelen sarsıntı sebebiyle evin bahçesinde bulunan kömürlük de çöktü. Kömürlükte bulunan 4 köpekten anne köpek çökme sırasında kendisini kurtarmayı başardı. Ancak 3 yavrusu çöken kömürlüğün altında mahsur kaldı. Olay sonrası bölgeye gelen AFAD ekipleri evde incelemelerde bulunarak, Türkyılmaz´ı evde yıkılma tehlikesi olması sebebiyle tahliye etti.

MİNİK KIZ KÖPEKLERİN KÖMÜRLÜK ALTINDA KALDIĞINI DUYUNCA KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDU
Mahallede ikamet eden 9 yaşındaki Sahra Eser isimli kız çocuğu ise yavru köpeklerin çöken kömürlüğün altında kaldığını duyunca onları kurtarmak için yıkılma tehlikesi olan evin bahçesine girdi. Kömürlüğün sac çatısının altında kalan sokak köpeklerinin 3´ünü de tek tek çıkaran minik kızı köpeklerin annesi de heyecanla izledi. Küçük kız köpekleri mahsur kaldığı yerden çıkardıktan sonra bir süre sevip anne köpeğe verdi.

EV SAHİBİ İSYAN ETTİ
Evinin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı için isyan eden Orhan Türkyılmaz, uzun süredir tehlikenin farkında olduğunu ve bu sebeple birçok yere şikayette bulunduğunu söyledi. 82 yaşındaki annesini evdeki tehlikeyi fark ettiği için akrabalarına gönderdiğini söyleyen Türkyılmaz, evde yalnız yaşadığını ve şimdi de evsiz kaldığını ifade ederek, ?Kepçeyle duvarı devrilmesin diye tutuyorlar. Arkadan mikser geldi beton döktü. Evin altı oyuldu, duvarlar çatladı? dedi. 



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.12.2015 09:52:05 470 0

Tarih: 09.12.2015 09:52
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 09:09:00