ALAŞEHİR - Alaşehir ilçesinde 4 yaşındaki Irmak Kupal´ı canice öldüren Himmet A.´nın yargılandığı davanın 2. duruşması Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davanın savcısı tarafından Himmet A. için ilk duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumundan talep edilen akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair raporun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle, dava 8 Mart tarihine erteledi. 
Manisa´nın Alaşehir ilçesinde komşusu Himmet A. tarafından iddiaya göre, tecavüz edildikten sonra canice öldürülen 4 yaşındaki Irmak Kupal cinayetinin ceza davasının 2. duruşması Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. İşlediği cinayeti itiraf eden sanık Himmet A. duruşmaya yine SEGBİS ile bağlanırken, ilk duruşmaya rahatsızlıkları nedeniyle katılamayan Irmak Kupal´ın annesi Suriye ve babası Bilal Kupal ise ikinci duruşmaya katıldı.
Duruşmaya İzmir KADEM temsilcisi avukat Gamze Suznak Kızılırmak, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Sema Hasgör, sanık avukatı Tayfun Erdaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Şafak Turhan da katıldı.
Sanık Himmet A. için ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istenirken, duruşmada söz alan anne Kupal, sanığın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini dile getirdi. Sanık Himmet A. ise "Benim çocuklara karşı değil tüm insanlara karşı kinim, kötülük yapma isteğim var. Küçükken kötülük gördüm, istismara uğradım. Hastayım tedavi olmak istiyorum" diyerek tedavi olmak istediğini tekrarladı.
Mahkeme Başkanı Remziye Güldür, sanığın tutukluluk halinin devamına ve akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenmesine karar vererek, davayı 8 Mart tarihine erteledi.
Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonrası bir açıklama yapan Manisa Baro temsilcisi avukat Gözde Deliktaşlı, ?Sanık Himmet A.´nın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair Adli Tıp Kurumundan talep edilen rapor henüz mahkeme heyetine ulaşmadığı için duruşma 8 Mart 2017 tarihine ertelenmiştir? dedi.

Olay
Manisa´nın Alaşehir ilçesinde 14 Ekim 2016 tarihinde sokakta oynamaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal´dan bir daha haber alınamamıştı. Yapılan bütün arama çalışmalarına rağmen bulunamayan minik Irmak´ın canice öldürüldüğü ise Himmet A.´nın canlı yayında itiraf etmesiyle ortaya çıkmıştı. Sanık Himmet A.´nın ifadesi sonrası minik Irmak´ın cansız bedeni Alaşehir´in Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkisinde bir bağda gömülü olarak bulunmuştu.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 15.02.2017 17:37:05 525 0
Tarih: 15.02.2017 17:37 Güncelleme: 15.02.2017 17:37
Haberi Sesli Oku