MANİSA - Manisa´da henüz 26 aylıkken boğazına takılan bir kabak çekirdeğinin nefes borusunu tıkaması sonucu beyin felci geçirerek son 3 yıldır yatağa mahkum kalan 5 yaşındaki Beyza Gürcan´ın dramının İHA tarafından gündeme getirilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından görevlendirilen fizyoterapistler minik Beyza´nın evde fizik tedavisine başladı. 
Yediği bir kabak çekirdeğinin nefes borusunu tıkaması nedeniyle beyin felci geçirerek son 3 yılını yatağa mahkum olarak geçiren 5 yaşındaki Beyza Gürcan´ın haberinin yayınlanmasının ardından kurumlar adeta Beyza için seferber oldu. Sağlık Bakanlığı, SGK Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Beyza için harekete geçti.
İlk iki yıl bütün imkanlarını seferber ederek kızlarını yaşama tutundurmaya çalışan Gürcan ailesi, son bir yıldır maddi imkansızlıklar yüzünden evde fizik tedavi aldıramadıklarını belirtmeleri üzerine Beyza´nın ihtiyaç duyduğu evde fizik tedavi için Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği devreye girdi. Genel Sekreter Ayhan Korkmaz´ın talimatıyla Manisa Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri ekibiyle birlikte fizik tedavi uzmanı da Beyza´yı evinde ziyaret ederek kontrollerini gerçekleştirdi.
Son bir yıldır fizik tedavi alamadığı için çok fazla kasılmaları olan Beyza´nın bundan sonra evde alacağı fizik tedaviyle iyileşme yolunda adım atacak olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren anne Fevziye Gürcan, ?Beyza´nın haberi çıktıktan sonra sağ olsunlar arayan soranlar oldu bize yardımcı olmak isteyenler oldu. Öncelikle Devlet Hastanesinden fizik tedavi sağlanacağını öğrendik. İnşallah onu alacağız. Büyükşehir Belediyesi aynı şekilde fizik tedavi sağlama konusunda yardımcı olacak. Bekliyoruz, bakıyoruz, inşallah iyi şeyler olacak? dedi.

Büyükşehir de devreye girdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi de, Manisa´nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan ve geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu yatağa bağımlı olan 5 yaşındaki Beyza Gürcan´ın bakım ve tedavisini üstlendi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Merve Ateş ve evde bakım hizmetleri personelleriyle birlikte geçirdiği talihsiz bir kaza sonrası adeta hayatı kararan 5 yaşındaki Beyza Gürcan´ı ve ailesini ziyaret etti. Son derece zor bir tedavi süreci geçiren aile, büyükşehir heyetinin ziyaretiyle moral buldu.

Genç´in eski öğrencisi
Minik Beyza´nın annesi Fevziye Gürcan´ın kendisinin eski öğrencisi olduğunu dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, ?Beyza kızımızla Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tekerlekli sandalye vermiştik. Şimdi de gereken ne varsa yapmaya hazırız. Buraya Sosyal Hizmetler Daire Başkanımız, Sağlık İşleri Daire Başkanımız, evde bakım birimimizle birlikte geldik. Yakında fizyoterapisine de başlanacak. Gönül ister ki kızımız tekrar eski günlerine kavuşsun. Allah´tan ümit kesilmez. Biz elimizden geleni yapacağız. Başkanımız Cengiz Ergün´ün talimatlarıyla her ihtiyacınızda yanınızdayız? dedi

Aileye psikolojik destek
Beyza´nın Annesi Fevziye Gürcan ise çok sağlıklı bir çocukken talihsiz bir kazayla kızının bu hale geldiğini vurgulayarak, ?3 yıldır bu durumdayız. Beyin felci, serebral palsi, solunum için boğazdan açılan treokostamisi var. Beslenmesine yaklaşık 3 yıldır burundan salınan NG hortumla devam etmiştik. 1 ay öncesi mideden beslenmeye geçiş yaptık. Bu hastalıkta beyni uyarmak adına yapabileceğimiz sadece fizik tedavi? diye konuştu.
Ailece çok zor günler yaşadıklarını belirten Gürcan, Büyükşehir Belediyesine yardımlarından ötürü teşekkür ederek, ?Şimdi daha güçlü hissediyoruz? dedi.
Minik Beyza´ya fizyoterapi ve tedavi desteği verileceği, aileye de psikolojik destek sağlanacağı ifade edildi.
Gürcan ailesini dün akşam da SGK İl Müdürü Yavuz Kurt´un ziyaret ettiği ve Beyza´nın kullandığı ilaçlarla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.



Yunusemreli kadınlardan açık havada spor etkinliği

Avrupa tescilli lezzet askıda alıcısını bekliyor

Alkol kavgasında gelin ve damat tarafı birbirine girdi

Kuyuya düşen genç hayatını kaybetti

Okul bahçesinde bayrak direği öğrencilerin üzerine devrildi: 1 çocuk yaralandı

Bodrum’a ilk kez geldi, 2 bin 592 yolcu getirdi

SAFİYE DOĞANAY YAZ TATİLİNDE 56 KİLOYA DÜŞTÜ

Saruhanlı yakınlarında zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Ferdi Zeyrek'in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Kavgada boğazından bıçak darbesi alan adam hayatını kaybetti

Ege’de edebiyat ve moda aynı sahneyi paylaştı

Tır devrildi, kupası viyadükte asılı kaldı

Anne, baba ve oğullarına yürek burkan veda

Salihli'de tır ile traktör çarpıştı: Yaşlı sürücü ağır yaralı

Acıbadem Kent Hastanesi, büyüdü ve yenilendi

SARUHANLI’DA HALK OYUNLARINA PROFESYONEL DOKUNUŞ

Yunusemreli kadınlardan açık havada spor etkinliği

Avrupa tescilli lezzet askıda alıcısını bekliyor

Alkol kavgasında gelin ve damat tarafı birbirine girdi

Kuyuya düşen genç hayatını kaybetti

Okul bahçesinde bayrak direği öğrencilerin üzerine devrildi: 1 çocuk yaralandı

Bodrum’a ilk kez geldi, 2 bin 592 yolcu getirdi

SAFİYE DOĞANAY YAZ TATİLİNDE 56 KİLOYA DÜŞTÜ

Saruhanlı yakınlarında zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Ferdi Zeyrek'in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Kavgada boğazından bıçak darbesi alan adam hayatını kaybetti

Ege’de edebiyat ve moda aynı sahneyi paylaştı

Tır devrildi, kupası viyadükte asılı kaldı

Anne, baba ve oğullarına yürek burkan veda

Salihli'de tır ile traktör çarpıştı: Yaşlı sürücü ağır yaralı

Acıbadem Kent Hastanesi, büyüdü ve yenilendi

SARUHANLI’DA HALK OYUNLARINA PROFESYONEL DOKUNUŞ

Salihli'de feci kazada otomobil ikiye bölündü: 1'i çocuk 5 ölü, 6 yaralı

CHP Kula İlçe Kongresi'nde başkanlığa Esen Çınar seçildi

Otobüsü kaza yaptı: 5 yaralı

Basketbol Süper Ligi: Manisa Basket: 68 - Mersin Spor: 87

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 8.08.2017 14:29:06 676 0

Tarih: 08.08.2017 14:29 Güncelleme: 08.08.2017 14:29
Haberi Sesli Oku
30.09.2025 11:23:00