SARUHANLI - Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Saruhanlı'da Eğitim veren Meslek Liselerindeki Müdür, Meslem Öğretmenleri ve Zümre Başkanları ile toplantı düzenledi.

Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmet Işık, Meslek Liselerindeki Müdür, Meslem Öğretmenleri ve Zümre Başkanları katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş`ın 24 Aralık çarşamba günü Manisa Meslek Lisesinde yapmış olduğu toplantıda yaptığı tavsiye niteliğindeki açıklaması doğrultusunda Saruhanlı'da ki Anadolu Melek Liselerinde görev yapan okul müdürü, meslek dersi öğretmenleri ve zümre başkanları ile toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Toplantıda, Meslek liselerin mevcut durumu ve gelecekteki hedeflerin planlaması yapıldığını ifade eden İlçe Müdürü Işık, şunları söyledi; 

Mesleki teknik Anadolu Liselerimiz de yeni alanların açılması gereği, toplumun ve Saruhanlımızın ihtiyaçları doğrultusunda planlaması yapıldı. Mesleki Teknik Eğitim Anadolu Liselerimizin daha da yaygınlaşması, öğrenci alması ve daha fazla önem verilmesi amaçlanarak; Okulumuza gelen hiç bir öğrenci geri çevrilmeyeceği, Anadolu Liselerimiz korunarak Meslek Liselerimizin büyütüleceği, Meslek Liselerin tek çatı altında toplanmış olması esnekliğinin kullanılarak yeni alanlar açılması planlanmıştır.”

İlçede 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğunu bu okullarda 9. sınıf hariç toplam 1055 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Işık, toplamda ise öğrencilerin yüzde 57'si bu okullarda eğitim - öğretim aldığını kaydetti.

Işık, "Meslek Liselerin sanayinin istediği teknik ara eleman ihtiyacını karşılayabilen, modern ve özel sektörle yarışan geçerliliği olan alanlar canlandıracağız." dedi.



Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 29.12.2014 09:01:29 812 0

Tarih: 29.12.2014 09:01
Haberi Sesli Oku
8.04.2025 11:37:00