MANİSA - Milli Yol Partisi Manisa İl Kadın Kolları üyeleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde farkındalık yaratmak için 3 Bin karanfil ve el broşürü dağıttı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde Manisa'da çeşitli etkinlikler gerçekleşti. Milli Yol Partisi Manisa İl Kadın Kolları üyeleri 3 Bin karanfil ve el broşürü dağıttı. Etkinliğe Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek, Milli Yol Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Meltem Atila, İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve parti mensupları katıldı.

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek yaptığı konuşmada "Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü. Milli Yol Partisi olarak kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak için karanfil ve el broşürü dağıttık. Emeği geçen kadın kolları üyelerime ve parti üyelerime teşekkür ederim" dedi.

Milli Yol Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Meltem Atila günü önemine vurgu yaptı. Başkan Atila "Bugün 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü.bBugün dünya üzerinde yaşayan kadınların yarısı eşlerinden şiddet görüyor. Çin’de yılda 1 milyon kız çocuğu doğar doğmaz öldürülüyor. Dünyada bu yolla kaybedilen kadın sayısı 40-50 milyonu buluyor. ABD’de her 6 dakikada bir kadına tecavüz ediliyor. İngiltere’de her 7 kadından biri birlikte olduğu erkek tarafından tecavüze uğruyor. Fransa’da her ay 6 kadın aile içi şiddet nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’de kadınların %97’si şiddet görüyor ve en fazla kadın cinayeti işlenen ülkeler arasında yer alıyor. Bunlarla birlikte savaşlar, işgaller, ağır ekonomik bunalımlar, yoksulluk, eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkûm edilmesi sonucunda, kadınlar şiddet cenderesine daha fazla itiliyor. Diğer yandan namus, töre cinayetleri, koca-baba dayakları, işkence medyada magazinleştirilerek sunuluyor. Şiddete uğrayan kadının ne yaptığı ne söylediği ya da nasıl giyindiği sorgulanıyor. Fiziksel, sözel ve cinsel şiddete uğrayan hatta öldürülen kadınların bunu hak edip hak etmediği tartışılıyor, kurbanlar suçlanıyor, suçlular mağdur ilan ediliyor. Şiddet, dinsel-geleneksel önyargılarla, cinsiyet ayrımcı politikalarla ve yasalarla meşrulaştırılıyor"ifadelerini kullandı.

Kadına şiddeti durdurmak, önlemek herkesin görevi olduğunu söyleyen Milli Yol Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Meltem Atila "Tüm bunlarla mücadele edebilmek için; Kadının yaşamdaki büyük emekleri için, gelecekleri için, kendi bedenlerinin sahibi olabilmeleri için, mücadeleye, cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye hayır! Evde işyerinde, sokakta cinsel şiddete son! Savaşa hayır! Yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınları rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında, küllerinden yeniden doğan “Anka’nın Zümrütleri” mücadelesinde kadınların yanındayız. Kadına şiddet insanlığa ihanettir! Biz hem Manisalı kadınlarımızın hem ülkemizdeki kadınların sesi olmak ve bütünlüğü sağlamak için onlara destek vermek kadının gücünü göstermek için burada toplandık. Biz elimizden geldiğince onların sesi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.



Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

SOLOTÜRK'ten Demirci'de muhteşem gösteri

Cemre Baysel yeni dizisi için imaj değişikliğine gitti! Sosyal medya ikiye bölündü

Feci Kaza: 2 Ölü, 1 Yaralı

Domates kurutma alanlarında görsel şölen

Manisalı kuyumcuların yeni başkanı Ödevli oldu

Bekçilerin dikkati çalıntı motosikleti yakalattı

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 27.11.2022 12:54:00 1073 0

Tarih: 27.11.2022 12:54 Güncelleme: 27.11.2022 12:54
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00