MANİSA - Milli Yol Partisi Manisa İl Kadın Kolları üyeleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde farkındalık yaratmak için 3 Bin karanfil ve el broşürü dağıttı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde Manisa'da çeşitli etkinlikler gerçekleşti. Milli Yol Partisi Manisa İl Kadın Kolları üyeleri 3 Bin karanfil ve el broşürü dağıttı. Etkinliğe Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek, Milli Yol Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Meltem Atila, İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve parti mensupları katıldı.

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek yaptığı konuşmada "Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü. Milli Yol Partisi olarak kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak için karanfil ve el broşürü dağıttık. Emeği geçen kadın kolları üyelerime ve parti üyelerime teşekkür ederim" dedi.

Milli Yol Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Meltem Atila günü önemine vurgu yaptı. Başkan Atila "Bugün 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü.bBugün dünya üzerinde yaşayan kadınların yarısı eşlerinden şiddet görüyor. Çin’de yılda 1 milyon kız çocuğu doğar doğmaz öldürülüyor. Dünyada bu yolla kaybedilen kadın sayısı 40-50 milyonu buluyor. ABD’de her 6 dakikada bir kadına tecavüz ediliyor. İngiltere’de her 7 kadından biri birlikte olduğu erkek tarafından tecavüze uğruyor. Fransa’da her ay 6 kadın aile içi şiddet nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’de kadınların %97’si şiddet görüyor ve en fazla kadın cinayeti işlenen ülkeler arasında yer alıyor. Bunlarla birlikte savaşlar, işgaller, ağır ekonomik bunalımlar, yoksulluk, eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkûm edilmesi sonucunda, kadınlar şiddet cenderesine daha fazla itiliyor. Diğer yandan namus, töre cinayetleri, koca-baba dayakları, işkence medyada magazinleştirilerek sunuluyor. Şiddete uğrayan kadının ne yaptığı ne söylediği ya da nasıl giyindiği sorgulanıyor. Fiziksel, sözel ve cinsel şiddete uğrayan hatta öldürülen kadınların bunu hak edip hak etmediği tartışılıyor, kurbanlar suçlanıyor, suçlular mağdur ilan ediliyor. Şiddet, dinsel-geleneksel önyargılarla, cinsiyet ayrımcı politikalarla ve yasalarla meşrulaştırılıyor"ifadelerini kullandı.

Kadına şiddeti durdurmak, önlemek herkesin görevi olduğunu söyleyen Milli Yol Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Meltem Atila "Tüm bunlarla mücadele edebilmek için; Kadının yaşamdaki büyük emekleri için, gelecekleri için, kendi bedenlerinin sahibi olabilmeleri için, mücadeleye, cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye hayır! Evde işyerinde, sokakta cinsel şiddete son! Savaşa hayır! Yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınları rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında, küllerinden yeniden doğan “Anka’nın Zümrütleri” mücadelesinde kadınların yanındayız. Kadına şiddet insanlığa ihanettir! Biz hem Manisalı kadınlarımızın hem ülkemizdeki kadınların sesi olmak ve bütünlüğü sağlamak için onlara destek vermek kadının gücünü göstermek için burada toplandık. Biz elimizden geldiğince onların sesi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.



Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 27.11.2022 12:54:00 655 0

Tarih: 27.11.2022 12:54

Haberi Sesli Oku