SARUHANLI - TBMM Türkiye-Azerbaycan dostluk grubu yönetim kurulu üyesi İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, geçtiğimiz hafta gittiği Azerbaycan’da yoğun temaslarda bulundu. 

Milletvekili Cesur’un, Dostluk Grubu ile birlikte yaptığı ziyaretlerde ana gündemini Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ebedi olarak bozulmayacak şekilde nasıl geliştirilebileceği konusu oluşturdu.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile 1.5 saati bulan görüşmede de aynı konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Cesur, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yanında çalışırken şahitlik ettiği günlere de atıfta bulunarak, Süleyman Demirel’in Haydar Aliyev’le olan kardeşlik boyutundaki ilişkisine değindi ve o günlerde güçlenen dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizin ebedi olması için “Tek millet, iki devlet” anlayışından asla vazgeçilemeyeceğinin de altını çizdi. 

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinde düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine katılan heyet, Türk Şehitliği’ni ziyaret ederek Karabağ’da ve daha evvelinde de hayatını kaybeden Türk şehitlerine dua etti. 

Azerbaycan-Türkiye Dostluk Grupları olarak istişarede bulunan heyet, aynı zamanda başbakan yardımcısı Ali Ahmedov ile bir araya geldi ve Azerbaycan Milli Meclisi’ne ziyaretlerde bulundu. Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova ile yapılan görüşmenin ardından, Tarım bakanı, ekonomi bakanı, Azerbaycan’ın Ekonomi ve Sanayi politikaları üyeleri ile Tarım komisyonu üyeleri ile ve sivil toplum örgütleri ile görüşmeler, ziyaretler yapıldı, görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakü’de Azerbaycan İşbirliği Üniversitesi’ne yapılan ziyaretin ardından, son olarak Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Settar Mohbaliyevle ile Türkiye Azerbaycan ilişkilerini güçlendirmek üzere istişarelerde bulunuldu. Yapılan ziyaretin ardından Milletvekili Cesur’a ve heyet üyelerinde madalya da takdim edildi. 

Daha sonra Kuba şehrinde Kuba valisini ziyaret eden Cesur ve dostluk grubu Türk şehitliğini ziyaret etti ve Azerbaycan-Türkiye Gardaşlık Parkı’na gitti.

Azerbaycan’la ilişkilerimizin güçlenmesi için çok verimli geçen görüşme ve ziyaretlerin ardından heyet temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü.



Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Saruhanlı Belediyespor Muaythai'de madalyalara ambargo koydu

Alaşehir'i duvar resimleriyle anlattı

Mütevellispor'da Rıdvan Türküler dönemi

3 gündür devam eden yangının şiddeti havadan görüntülendi

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Uzman çavuşun otobüs geç geldi diye silah çektiği anlar kamerada

Zafer Bayramı coşkusu futbol turnuvasıyla taçlandı

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 19.11.2021 10:55:00 1362 0

Tarih: 19.11.2021 10:55 Güncelleme: 19.11.2021 10:55
Haberi Sesli Oku
1.09.2025 18:18:00