SARUHANLI - TBMM Türkiye-Azerbaycan dostluk grubu yönetim kurulu üyesi İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, geçtiğimiz hafta gittiği Azerbaycan’da yoğun temaslarda bulundu. 

Milletvekili Cesur’un, Dostluk Grubu ile birlikte yaptığı ziyaretlerde ana gündemini Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ebedi olarak bozulmayacak şekilde nasıl geliştirilebileceği konusu oluşturdu.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile 1.5 saati bulan görüşmede de aynı konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Cesur, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yanında çalışırken şahitlik ettiği günlere de atıfta bulunarak, Süleyman Demirel’in Haydar Aliyev’le olan kardeşlik boyutundaki ilişkisine değindi ve o günlerde güçlenen dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizin ebedi olması için “Tek millet, iki devlet” anlayışından asla vazgeçilemeyeceğinin de altını çizdi. 

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinde düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine katılan heyet, Türk Şehitliği’ni ziyaret ederek Karabağ’da ve daha evvelinde de hayatını kaybeden Türk şehitlerine dua etti. 

Azerbaycan-Türkiye Dostluk Grupları olarak istişarede bulunan heyet, aynı zamanda başbakan yardımcısı Ali Ahmedov ile bir araya geldi ve Azerbaycan Milli Meclisi’ne ziyaretlerde bulundu. Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova ile yapılan görüşmenin ardından, Tarım bakanı, ekonomi bakanı, Azerbaycan’ın Ekonomi ve Sanayi politikaları üyeleri ile Tarım komisyonu üyeleri ile ve sivil toplum örgütleri ile görüşmeler, ziyaretler yapıldı, görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakü’de Azerbaycan İşbirliği Üniversitesi’ne yapılan ziyaretin ardından, son olarak Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Settar Mohbaliyevle ile Türkiye Azerbaycan ilişkilerini güçlendirmek üzere istişarelerde bulunuldu. Yapılan ziyaretin ardından Milletvekili Cesur’a ve heyet üyelerinde madalya da takdim edildi. 

Daha sonra Kuba şehrinde Kuba valisini ziyaret eden Cesur ve dostluk grubu Türk şehitliğini ziyaret etti ve Azerbaycan-Türkiye Gardaşlık Parkı’na gitti.

Azerbaycan’la ilişkilerimizin güçlenmesi için çok verimli geçen görüşme ve ziyaretlerin ardından heyet temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü.



Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 19.11.2021 10:55:00 0
Tarih: 19.11.2021 10:55 Güncelleme: 19.11.2021 10:55
Haberi Sesli Oku