Anahtar Kelimeler: 0

Türk Eğitim Sen Temsilcisi Kılınç…

VEKİL UYUR, ÖĞRETMEN UYUMAZ

 

SARUHANLI - Türk Eğitim Sen Saruhanlı İlçe Temsilcisi Yakup Kılınç, “İnsanlarımız TBMM çatısı altında mesai yaparken uyuklayan Milletvekili görmüştür ancak ders verirken sınıfta uyuyan öğretmene hiç rastlanılmamıştır” dedi.

 

Kılınç, sendikanın İlçe binasında düzenlediği basın toplantısında, memura verilen düşük zammı eleştirdi.

 

Cumhuriyetin ilk yıllarında milletvekili maaşlarına zam yapılırken öğretmen maaşlarının dikkate alındığını ifade eden Kılınç, “Bunu Atatürk’ün şu konuşmasından anlıyoruz: Ulu Önderimiz Atatürk; “Paşam vekil maaşlarını düzenleyeceğiz, ne kadar verelim?” sorusuna, “Öğretmen maaşlarını geçmesin” diye yanıt vermiştir. Ancak bu gün öğretmen maaşı ile vekil maaşı arasında bir uçurum ortaya çıkmıştır” dedi.

 

Toplumda adeta öğretmeni linç etme operasyonu başlatıldığını, hiç kimsenin 700 bin kişilik eğitim ordusuna hakaret edip, onların gururunu incitme hakkına sahip olmadığını dile getiren Kılınç şöyle dedi;

 

“Öğretmenlerin çalışma saatleri, ek ders ücretleri, maaşları, yaz tatilleri konusunda toplumun yanlış yönlendirildiği ortadadır. Bunu Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı özellikle yapmaktadır. Ancak bilinmelidir ki; toplu sözleşmede verilen komik zam oranlarını ört bas etmek istercesine yapılan bu tür manevralar itibar görmeyecektir ve iktidarı haklı çıkarmayacaktır.

 

Sayın Başbakan en çok Türkiye’nin Yunanistan’a dönmesinden endişe etmektedir. Başbakan’ın son günlerdeki popüler söylemi budur. Ancak Türk Eğitim-Sen olarak Başbakan’a sesleniyoruz: Sayın Başbakan korkmayın. Siz öğretmenlerin ek ödemelerini artırdığınızda, öğretmenlerin ve diğer kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 3.5 yerine, insanca yaşayacakları bir oranda zam yaptığınızda Türkiye Yunanistan’a dönmez.

 

Sayın Başbakan bu ülke ne zaman Yunanistan’a döner biliyor musunuz? Bu ülkenin ağababaları, baronları para ile oynarken, pastadan büyük pay alırken; öğretmen, memur, işçi, emekli açlık ve sefalet içinde yaşarsa, işte o zaman Türkiye Yunanistan’a döner. Emekli milletvekillerine 15 dakikada yüzde 45 zam yaparken kaynak ayırabiliyorsanız, bu ülkenin çalışanlarına da gayet rahat kaynak ayırabilirsiniz. Biz sizden sadece hakkımız olanı istiyoruz.

 

Bu ülkenin Başbakanına öğretmenlerin çalışma saatlerinden haberdar olmamak ve öğretmenleri inciten, yaralayan sözler sarfetmek hiç ama hiç yakışmamıştır. Bu noktada Başbakan’ın sözlerini bir an önce düzeltmesini ve öğretmen camiasından özür dilemesini istiyoruz.”

 

Muammer Kökcüoğlu



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 30.05.2012 14:25:46 467 0

Tarih: 30.05.2012 14:25
Haberi Sesli Oku

Eğitim

Eğitim Haberleri
29.06.2025 22:26:00