CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda 16 ilçe başkanımızın ve il yönetimi ve diğer iki milletvekili arkadaşımızın benim bu görevi üstlenmem konusunda bir niyetleri ve yönlendirmeleri var. Bu konuya duyarsız kalmak mümkün değil” dedi.

Milletvekili Özel, CHP Saruhanlı Belediye Başkan aday adayı Muharrem Ekici’nin seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla geldiği Saruhanlı’da Sanayi esnafını ziyaret etti.

CHP İlçe Başkanı Mümin Ulutürk ve partililerin de katıldığı ziyaretlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, ‘CHP’nin Manisa Büyükşehir belediye başkan adayı kim olacak?’ sorusunu şöyle yanıtladı:

“CHP’nin Manisa büyükşehir belediye başkan adayı çok merak ediliyor ve çok konuşuluyor. Şu anda 16 ilçe başkanımızın ve il yönetimi ve diğer iki milletvekili arkadaşımızın benim bu görevi üstlenmem konusunda bir niyetleri ve yönlendirmeleri var. Bu konuya duyarsız kalmak mümkün değil, ancak kesinleşmiş bir şey yok çünkü kararı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu verecek.

Geçtiğimiz hafta MYK üyeleri ve Genel Başkanımızla yaptığımız görüşme sonucunda Manisa’da büyükşehir belediye başkan adaylığının nasıl yürütülmesi gerektiğini konuştuk, o noktada da aramızda bir mutabakat var gibi görünüyor. Önümüzdeki bir ay içinde adayımız netleşecek. Şu anda eğer aday olsaydık nasıl bir çalışma yapardık mantığıyla çalışıyoruz. Adaylığımız söz konusu olursa var gücümüzle çalışıp ipi göğüslemeye çalışacağız.”

-Manisa’da 17 İlçeye Talibiz-

CHP olarak bazı bölgelerde belediye başkanlığı için çok sayıda aday adaylarının bulunduğunu, bunları temayül yoklamaları, kamuoyu araştırmaları ve merkez yoklaması ile teke düşürmeye çalıştıklarını ifade eden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Saruhanlı’da örgütsel bir mutabakatımız var. Aday adayımız Diş Hekimi Muharrem Ekici ismi üzerinde mutabakat sağlandı. Biz kendisine artık aday adayı değil, aday diyoruz. Kendisi Saruhanlı’nın belde ve köylerinde çalışmalara başladı. Bizde ona destek olmak için buradayız. Adayımıza karşı büyük bir teveccüh var. Mesleği itibariyle de insan ilişkileri son derece kuvvetli, buda bizi Saruhanlı’da güçlü kılıyor.

Karşımızda yıpranmış bir Akp belediyesi var. Sözleri tutamamış bir belediye var. Esnafla, çiftçiyle, memur kesimiyle kavgalı bir Akp belediyesi var. Saruhanlı’yı kazanmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Manisa’daki 17 ilçenin hepsine talibiz. Ama Saruhanlı’ya garanti gözüyle bakıyoruz. CHP’nin Manisa zorlanmadan seçim kazanabileceği 5 ilçe arasında, Saruhanlı ve Akhisar da var.”



Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 28.09.2013 14:49:05 374 0

Tarih: 28.09.2013 14:49
Haberi Sesli Oku
9.07.2025 15:21:00