Milas Akbelen'e gelen Kılıçdaroğlu, iki tarafa da 'yanınızdayım' dedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen bölgesinde eylem yapan iki grupla görüştü. Kılıçdaroğlu, hem santral sahasının genişletilmesini istemeyen çevrecilerle hem de santral sahasının genişletilip enerji üretilmesini isteyen taraflarla görüşerek, her iki tarafa da 'yanınızdayım' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yanındaki heyetle birlikte Milas'a bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda bulunan kömür maden sahasının genişletilmesiyle ilgili köylüler ve çevrecilere destek vermek için bölgeye gitti. Yol kenarından bekleyen santral çalışanı sendika üyesi yaklaşık 500 kişi Kılıçdaroğlu'nu pankart ve sloganlarla yanına çağırdı. Kılıçdaroğlu, heyetle birlikte aracından inerek santralde çalışan işçileri dinledi ve "Biz sizin yanınızdayız" dedi.
Megafonu eline alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "En ufak endişeniz olmasın, herkesin alın teri benim başımın üstündedir. Hiç kimsenin aşıyla işiyle uğraşmak bizim görevimiz değildir. Herkesin aşı ve işi olsun, herkes huzur içinde çalışsın. Bizim en büyük arzumuz budur. Sizin her zaman yanınızda olacağız bu bizim sözümüzdür. Her zaman her yerde sizin yanınızda olacağız" dedi.

"Biz sonuna kadar sizle mücadele edeceğiz"
Santral çalışanlarıyla konuştuktan sonra Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla birlikte Akbelen Ormanı'na geldi. Kılıçdaroğlu ilk olarak yolda oturan çocuklarla görüştü. Kılıçdaroğlu alanda toplanan köylülerin ve çevrecilerin yanına giderek yaşananları dinledi. Köylüleri dinleyen Kılıçdaroğlu kısa bir konuşma yaparak, çevrecilere ve köylülere 'yanındayız' ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Sizin verdiğiniz mücadeleyi yakından takip ediyorum. Buraya geliş nedenim davayı yeni öğrendiğim için değil. Buraya geliş nedenim, sizin bizzat mikrofonu alarak derdinizi anlatmanıza imkan sağlamak. Benim Ankara'da konuşmamın çok önemi yok. Sizin konuşmanız ve derdinizi anlatmanız önemli. Sorunu yaşayan, mağdur olan sizsiniz. O ağaç sadece sizin ağacınız değil 85 milyonun ağacıdır. Bu ülkede ormanın ne olduğunu, ekosistemin hepsini bilen biriyim. Bu orman sadece ağaç değil, bu ormanda kuşlar, kurtlar, kaplumbağalar ve binlerce canlı var. Her birisinin hakkını hukukunu korumazsak o zaman görevimizi yapmamış oluruz. Ağacı kestiğinizde suyu kesmiş olursunuz, ağacı kestiğinizde tabiatı öldürmüş olursunuz. Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirmiş olursunuz. Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bunu bilmiyor. Ben boşuna mı 5’li çeteler diyordum. Boşuna mı 5’li çeteler bu milletin kanını emiyor diyordum. Siz sanmayın ki sadece burada oluyor bunlar. Türkiye’nin hangi coğrafyasına gitseniz benzer olaylar var. Siz direndiniz, direniyorsunuz. Kemal kardeşiniz sizin yanınızda hiç endişe etmeyin. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Sizin mücadeleniz sıradan bir mücadele değil. Sizin mücadeleniz hak mücadelesidir. Hakkınızı istiyorsunuz, başka bir şey istemiyorsunuz. Hak mücadelesi bireysel bir mücadele değildir. Hak mücadelesi kolektif bir mücadeledir. Ormanı koruyorsanız bu mücadele bireysel mücadeleden çıkıp bir hak mücadelesine dönmüş oluyor. Size sözüm söz ben bu davayı sonuna kadar inceleyeceğim. Davaların hangi aşamada olduğunu çok iyi biliyorum. Ben tekrar geleceğim. Allah’ın güneşi bedava ama o kullanılmıyor. Onun yerine kömür, doğalgaz kullanılıyor çünkü birileri kazansın diye yapıyorlar. Şanlıurfa’ya da gittim orada da söyledim. Allah’ın güneşi bedava, 2,5 milyon dekar arazi duruyor. Üzerine güneş panelini serdiğin zaman bütün çiftçiye elektriği bedava veriyorsun" diye konuştu.

Çevreciler Kılıçdaroğlu'nun aracını yumrukladı
Konuşmasının ardından aracına yönelen Kılıçdaroğlu çevrecilerden tepki gördü. Kılıçdaroğlu'nun aracının önünü kesen çevreciler, "Arabaya değil, barikata" sloganı attı. Koruma aracını yumruklayan çevrecilerin aracın önünden çekilmemesi üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu, beraberindekilerle birlikte kesim alanına gitti ve bölgede inceleme yaptı. Kılıçdaroğlu Akbelen ormanlarını incelediği esnada, çevreciler de ormana yürümeye çalıştı. Müdahale ile karşılaşan çevreciler uzun süre sloganlar atarak Kılıçdaroğlu'nu bekledi. İncelemelerin ardından Kılıçdaroğlu aracına yönelmek isterken arbede yaşandı. Koruma aracının önüne oturan eylemciler, gözaltına alınanlar serbest bırakılmadan gitmeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine aracın önünden zorla çekilen eylemciler koruma araçlarını ve Kılıçdaroğlu'nun bindiği minibüsün camlarını yumrukladı.
Öte yandan, jandarma ekipleri tarafından 3 günde gözaltına alınan 14 kişiden sadece 1 kişinin köylü olduğu, diğer gözaltına alınanların ise başka şehirlerden gelen eylemciler olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 14 kişinin de serbest bırakıldığı yetkililer tarafından bildirildi.



Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2025 yılı 3. Olağan Toplantısı'nda yapılan açıklamada, 2025 yılının ilk 6 ayında kamu ve özel sektörde toplam 12 bin 767 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

Manisa’da 6 ayda 12 bin 767 kişi işe yerleştirildi

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenledi.

Yunusemre Kent Konseyinden aşure hayrı

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün koleksiyon parselinde yer alan 12 asmalık Bronx Seedless üzüm çeşidinde halk arasında "çilek üzümü" olarak bilinen ürünün hasadına başlandı.

Manisa'da 'çilek uzümü' hasadı başladı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan MehmetYılmaz, "Basın, toplumun vicdanıdır" dedi.

Başkan Yılmaz: "Basın, toplumun vicdanıdır"

Arkadaşının karıştığı kavgayı ayırmak isteyen genç, başına aldığı darbeler sonucu ağır yaralandı.

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

Çocuk ve gençlerin yaz tatilini verimli geçirmesi amacıyla düzenlediği ücretsiz spor kurslarıyla büyük ilgi görüyor.

Geleceğin sporcularına ücretsiz eğitim desteği

Mağdurların şikayetinin ardından Hasan U.T.’nin Didim'de yakalanarak Nazilli Adliyesi’ne getirildiği öğrenildi.

Yüksek kar vaadiyle 80 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edildi

Yunusemre Belediyespor Olağan Genel Kurulu, Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı’nda gerçekleştirildi. Kulüp Başkanı Bülent Kanik kongrede yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Yunusemre Belediyespor'da Bülent Kanik güven tazeledi

Kazada ağır yaralanan çocuğun ayakkabısı yolda kaldı.

Ticari aracın çarptığı çocuk ağır yaralandı

DEVA Partisi Manisa İl Başkanı Gökhan Görmez, son günlerde bazı mecralarda hakkında çıkan “siyasi parti değişikliği” iddialarına sert bir dille yanıt verdi.

Gökhan Görmez’den Siyasi Geçiş İddialarına Sert Yanıt: “Görevimin Başındayım”

Alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavga meydan savaşına döndü.

Sosyal medyada başlayan tartışma kanlı bitti

Polisin dikkati sonrası suçüstü yakalanan şüphelinin 3 milyon liralık bir işlem yaptığı öğrenildi.

Milyonluk vurgun operasyonu! Pastane buluşması kötü bitti

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen A.D. (47), tartıştığı annesi Belkıs Durmuş'u (67) çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdü.

Tartıştığı annesini bıçaklayarak öldürdü!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığı için büyük tehdit oluşturan bağımlılıkla mücadele kapsamında farkındalık çalışmalarını sürdürüyor

Büyükşehir’den Bağımlılıkla Mücadele İçin “Bağımlılığı Terk Et” Semineri

Teknik direktör Doğan Demiran ve ekibi ile yola devam.

Develispor "istikrar" dedi

Saruhanlı Belediyesi tarafından Yılmaz Düğün Salonu bahçesinde inşa edilen Kır Düğün Bahçesi, hizmete açıldı.

Saruhanlı Yeni Bir Kır Düğün Bahçesine Kavuştu

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 28.07.2023 13:01:00 1512 0

Tarih: 28.07.2023 13:01 Güncelleme: 28.07.2023 13:01
Haberi Sesli Oku
24.07.2025 17:00:00