İSTANBUL (AA) - Kaspersky'nin son üç aylık kötü amaçlı yazılım raporuna göre, 2022'nin ikinci çeyreğinde Microsoft Office paketindeki güvenlik açıklarından yararlanma sayısı, ilk çeyreğe kıyasla artış gösterdi.

Kaspersky'den yapılan açıklamaya göre, MS Office güvenlik açıkları CVE-2021-40444, CVE-2017-0199, CVE-2017-11882 ve CVE-2018-0802, siber suçlular tarafından ikinci çeyrekte sıkça kullanıldı ve toplamda 551 binden fazla kullanıcıya saldırmak için istismar edildi. Türkiye özelinde son çeyrekte Microsoft Office paketindeki bu güvenlik açıkları üzerinden saldırıya uğrayan kullanıcı sayısı yüzde 17 arttı.

Kaspersky güvenlik çözümleri bu girişimlere karşı koymayı başardı. Saldırganlar başarılı olsaydı, kötü amaçlı kodu uzaktan yürüterek kurbanlarının bilgisayarlarındaki verileri görüntüleyebilecek, değiştirebilecek ve silecek yetkiye kavuşacaklardı.

Kaspersky uzmanları, CVE-2021-40444 olarak adlandırılan güvenlik açığının 2022'nin ikinci çeyreğinde küresel olarak yaklaşık 5 bin kişiye saldırmak için kullanıldığını tespit etti. Bu, 2022'nin ilk çeyreğine göre sekiz kat daha fazla oluyor. Internet Explorer motoru MSHTML üzerindeki bir güvenlik açığı olan CVE-2021-40444, Microsoft Office ve diğer bazı yazılımlar tarafından kullanıldığı için işletim sisteminin bir parçası olarak dağıtılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Analisti Alexander Kolesnikov, 'CVE-2021-40444'ün kullanımı oldukça kolay. Bu nedenle küresel kullanımında bir artış bekliyoruz. Suçlular kötü niyetli belgeler oluşturuyor ve kurbanlarını sosyal mühendislik teknikleriyle bu belgeleri açmaya ikna ediyor. Ardından Microsoft Office uygulaması kötü amaçlı bir komut dosyasını indiriyor ve çalıştırıyor.

Güvenliğinizi garantiye almak için gerekli yamaları yüklemek, bu açığı tespit edebilen güvenlik çözümleri kullanmak ve çalışanları çağdaş siber tehditler konusunda haberdar etmek hayati önem taşıyor.' ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre ayrıca Microsoft Office güvenlik açıkları aracılığıyla gerçekleştirilen saldırıları önlemek için Kaspersky araştırmacıları aşağıdaki önlemleri tavsiye ediyor:

'SOC ekibinize en son tehdit istihbaratına (TI) erişimini sağlayın. Kaspersky Tehdit İstihbarat Portalı, şirketin TI'si için son 20 yılda Kaspersky tarafından toplanan siber saldırı verilerini ve öngörülerini sağlayan ortak erişim noktasıdır. Kaspersky, işletmelerin bu çalkantılı zamanlarda etkili savunmalar yapmasına yardımcı olmak için devam eden siber saldırılar ve tehditler hakkında bağımsız, sürekli güncellenen ve küresel kaynaklı bilgilere ücretsiz erişim sunuyor.

Erişim için buradan talepte bulunabilirsiniz. Farkında olunması gereken tehditler ve saldırganlar tarafından kullanılan TTP'ler hakkında güncel bilgiler edinin. Şirketlere Kaspersky Endpoint Security for Business’te yer alan Automatic Exploit Prevention gibi güvenlik açığı yönetimi bileşenleri sağlayan bir güvenlik çözümü kullanmalarını öneriyoruz.

Bu bileşen, uygulamaların şüpheli eylemlerini izler ve kötü amaçlı dosyaların çalıştırılmasını engeller. Saldırganlar hedeflerine ulaşmadan önce, saldırıları erken aşamada tespit etmeye ve önlemeye yardımcı olan Kaspersky Endpoint Detection and Response ve Kaspersky Managed Detection and Response gibi çözümleri kullanın.'



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 30.08.2022 09:00:00 0

Tarih: 30.08.2022 09:00

Haberi Sesli Oku