Anahtar Kelimeler: AKÇAY MANİSALI ÇİFTÇİLERİN

SARUHANLI - Manisa’da yaşanan doğal afetlerle ilgili TBMM Genel Kurulunda söz alan Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay “ Mayıs ayında yaşanan aşırı sıcaklık değişimleri ile temmuz aylarında yaşanan sel, dolu ve fırtına nedeniyle çiftçilerimizin bağ ve bahçelerinde büyük maddi kayıplar yaşanmıştır.  Doğal afetlerden etkilenen Manisalı çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçları faizsiz olarak ertelenerek yeniden yapılandırılmalı, bağlarda aşırı sıcak değişimleri nedeniyle oluşan zararlar TARSİM sigortası kapsamına alınmalıdır.” dedi. 

Manisalı çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borçları faizsiz olarak ertelenerek yeniden yapılandırılmalıdır.

Manisa’da yaşanan doğal afetlerle ilgili olarak TBMM Genel Kurulunda söz alan Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “ 6 Temmuzda, Alaşehir ilçemizde meydana gelen dolu ve fırtına nedeniyle, Ilgın, Kasaplı, Subaşı, Delemenler, Çakırcaali, İsmetiye ve Hacıaliler mahallelerinde, 890 çiftçimizin, 12 bin dekar bağında yüzde 35 ile 40 arasında hasar oluşmuştur. 5 ve 7 Temmuz 2020 tarihlerinde, Salihli’de, aşırı yağış, sel ve su baskını sonucu, Mevlütlü, Torunlu, Beylikli, Bahçecik, Karaağaç, Çelikli, Damatlı ve Burhan mahallelerinde, 150 çiftçimizin, 1.200 dekar bağında yüzde 10 ile yüzde 60 arasında zarar meydana gelmiştir. Doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimizin tarım kredi kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçları faizsiz olarak ertelenerek yeniden yapılandırılmalıdır.” dedi.

Bağlarda aşırı sıcak değişimleri nedeniyle oluşan zararlar TARSİM sigortası kapsamına alınmalıdır.

Manisa’da mayıs ayı içinde yaşanan aşırı sıcaklık değişimleri nedeniyle üzüm bağlarında büyük zararlar oluştuğunu söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay,“ Mayıs ayı içinde, Manisa’daki aşırı sıcaklık değişimleri nedeniyle, Saruhanlı, Şehzadeler, Yunus Emre, Ahmetli, Turgutlu ve Salihli ilçelerimizde, 7.500 çiftçimizin 186 bin dekar bağında yüzde 10 ile yüzde 95 arasında zarar oluşmuştur. Vejetatif üreme döneminde olan bağlarda aşırı sıcak nedeniyle oluşan zararlar TARSİM sigortası kapsamında değildir. Bu dönemde aşırı sıcaklar nedeniyle oluşan zararların da TARSİM sigortası kapsamına alınmalıdır.” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 11.07.2020 00:23:00 1279 0
Tarih: 11.07.2020 00:23 Güncelleme: 11.07.2020 00:23
Haberi Sesli Oku