MANİSA - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Manisa Salihli’de konuşan Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Milli çıkarlarımıza sahip çıktığımız için küresel güçler tarafından ülkemize yönelik siyasi ve ekonomik saldırılar yapılmaktadır. Küresel güçler dışarıdan saldırırken, yerli işbirlikçileri de içeriden saldırmaktadır. Cumhur İttifakı küresel güçlerin saldırılarıyla mücadele ediyor. Zillet ittifakı ise terör örgütleriyle işbirliği yapıyor, küresel güçlerin taşeronluğunu yaparak milli meselelerimize muhalefet ediyor. Tam anlamıyla beşinci kol faaliyeti yürütüyor.” dedi. 

Türkiye Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle 2023, 2051,2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye’nin milli çıkarları ve hedefleri doğrultusunda iddialı ve güçlü bir şekilde ilerlediğini söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Türkiye,  Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle milli savunmada, bilişimde, enerjide, teknolojide, sağlıkta ve daha birçok alanda büyük bir atağa geçmiştir. Türkiye, dünyanın siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan iflasın eşiğine sürüklendiği pandemi sürecinde; Irak ve Suriye’nin kuzeyinde, Mavi Vatan’da, Libya’da, Karabağ’da ve dünyanın pek çok noktasında meşru haklarının mücadelesini başarıyla vermektedir. Terör örgütleriyle etkili bir şekilde mücadele edilmektedir. Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle Türkiye’nin kaybolan yıllarını telafi, kaybolan yılların telafi etmekte; 2023, 2051,2071 hedeflerine doğru, kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. ”dedi. 

Milli çıkarlarımıza sahip çıkmamızın bedelini siyasi ve ekonomik operasyonlarla ödetmeye çalışıyorlar.

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yönelik siyasi ve ekonomik operasyonlar yapıldığını söyleyen MHP’li Akçay, “Milli çıkarlarımıza sahip çıktığımız için küresel güçler tarafından ülkemize yönelik kuşatmalar ve ekonomik saldırılar yapılmaktadır. Küresel güçler Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar. Türkiye’nin 2023 hedeflerini kesintiye uğratmak istiyorlar. Terörle, darbe girişimleriyle,  iç savaş senaryolarıyla, siyasi ve ekonomik operasyonlarla,  rejim tartışmalarıyla Türkiye’nin önünü kesmek istiyorlar. Bu saldırılar milli çıkarlarına sahip çıkan Türkiye’ye diz çöktürme çabasıdır.” dedi.

Ekonomik sorunların çözüm adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir, Cumhur İttifakı’dır.

Ekonomik sorunlara değinen MHP’li Akçay,“ Salgının etkisiyle tüm dünyada kamu maliyeleri bozulmuş, bütçe açıkları, borçluluk, işsizlik ve enflasyon oranlarında yüksek artış olmuş, gelir eşitsizliği ve yoksulluk artmıştır. Covid-19 nedeniyle tüm dünyada enerji girdilerinde ve emtia fiyatlarında olağan dışı artışlar yaşanmıştır. Lojistik ve tedarik zincirlerindeki aksaklıklar olmuştur. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş dünya genelinde petrol ve doğalgaz fiyatlarında büyük artışlara neden olmuştur. Bu da enflasyona yol açmıştır. Yüksek enflasyon, sadece Türkiye’de değil dünya genelinde önemli bir sorundur. Bütün bunlara rağmen hükümet vatandaşlarımızın pandemiden, ekonomik krizden en az etkilenmesi için tedbirler alınmaya devam edilmektedir. Sanayi ve tarım üretmekte, ticaret işlemektedir. Hiçbir fabrika işçi çıkarmamıştır. Aksine istihdam artmaya devam etmektedir. Doların yükselmesi ve fahiş fiyat artışları tamamen psikolojik algı operasyonlarıdır. Milli çıkarlarımıza sahip çıkmamızın acısını döviz artışıyla ödetmeye çalışıyorlar.  Terörle mücadelemizin rövanşını döviz kuru üzerinden almaya çalışıyorlar. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye, 2021 yılında yüzde 11 büyümüştür. Bu büyüme oranıyla G-20, OECD ve AB ülkeleri arasında en yüksek büyüme sağlayan ülke olmuştur. İnsanlarımızın ekonomik sıkıntılarını biliyoruz, artan döviz kurlarından, fahiş fiyat artışlarından yakınmaların farkındayız. Ancak takip edilen politikalar doğrudur, yakında her şey düzelecektir. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz biraz sabretmeleridir. Bugünler geçecek, milli ve yerli üretim ekonomisiyle bu sorunlar aşılacaktır. Temelsiz fiyat artışlarının durdurulması, hayat pahalılığının düşürülmesi için zillet ittifakının hiçbir çözüm önerisi yoktur. Türkiye ekonomisinin yapısal zaafları vardır.  Ancak çözümsüz değildir.   Çözümün adresi bellidir. Bunu yapacak olan da Milliyetçi Hareket Partisi’dir, Cumhur İttifakı’dır. ” dedi. 

Zillet ittifakı Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yapıyor.

Zillet ittifakının küresel güçlerin taşeronluğunu yaptığını söyleyen MHP’li Akçay, “

Milli çıkarlarımıza sahip çıktığımız için küresel güçler tarafından ülkemize yönelik kuşatmalar ve ekonomik saldırılar yapılmaktadır. Küresel güçler dışarıdan saldırırken, yerli işbirlikçileri de içeriden saldırmaktadır. Cumhur İttifakı küresel güçlerin siyasal kuşatma ve ekonomik operasyonlarıyla mücadele ediyor. Zillet ittifakı ise terör örgütleriyle işbirliği yapıyor. Küresel güçlerin taşeronluğunu yaparak milli meselelerimize muhalefet ediyor. Tam anlamıyla beşinci kol faaliyeti yürütüyor. Cumhur İttifakının temel noktası Türkiye’nin birliği, beraberliği, milli çıkarları ve bekasıdır. Zillet ittifakının ortak noktası ise Türkiye düşmanlığıdır. Cumhur İttifakı Türkiye’nin milli çıkarlarına sahip çıkıyor. Kıbrıs’da, Mavi Vatan’da Libya’da, Karabağ’da ve dünyanın daha birçok bölgesinde Türkiye’nin milli çıkarları için mücadele ediyor. Zillet ittifakı ise milli çıkarlarımıza muhalefet ediyor. Cumhur İttifakı, pkk terör örgütü ve işbirlikçileriyle mücadele ediyor. Zillet ittifakı ise pkk terör örgütünün siyasi kolu HDP ile işbirliği yapıyor. Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör örgütlerine karşı düzenlediği operasyonlara karşı çıkıyor. Cumhur İttifakı, fetö terör örgütü ile mücadele ediyor. Zillet ittifakı, fetö terör örgütüyle işbirliği yapıyor. Fetöcü hainlere sahip çıkıyor.” dedi.

Bugünkü CHP, Atatürk’ün CHP’si değildir.

Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasıyla CHP’de büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Fırkası, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Türkiye’nin birlik ve bekasından, milli çıkarlarından asla taviz vermemiştir. Mandacılığa karşı çıkarak Türkiye’nin bağımsızlığı için yedi düvelle savaşmıştır. Bugünkü CHP, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Fırkası ile taban tabana zıttır. Kılıçdaroğlu Atatürkçüleri tasfiye etmiş, HDP’lileri, pkk sempatizanların, fetöcü hainleri ve Atatürk düşmanlarını CHP’nin kritik noktalarına getirmiştir. Kılıçdaroğlu’nun CHP’si terör örgütleri ve Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapmakta, milli çıkarlarımıza karşı çıkmaktadır. Kılıçdaroğlu 20 Haziran 2014’te bir televizyon programında “Atatürk'ün CHP'si ile bugünkü CHP arasında dünya kadar fark var." diyerek bunu itiraf etmiştir.” dedi.  

 

CHP; terör destekçileri, Atatürk ve Türkiye düşmanları tarafından işgal edilmiştir.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine savaş açmıştır.  Anayasa’nın ilk üç maddesinin değiştirilmesi gerektiğini ve Anayasa’dan “Türk” kelimesinin çıkarılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu bu konuda HDP, İP ve SP ile gizli anayasa çalışması yapmıştır. Kılıçdaroğlu’nun CHP’si; Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle işbirliği yapıyor, Türkiye’nin milli çıkarlarına muhalefet ediyor, Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yapıyor, Mandacı zihniyetle yabancı başkentlerden iktidar dileniyor. Kılıçdaroğlu; Atatürk’e küfür edenleri, odasındaki Atatürk resmini indirip çöpe atanları, terör destekçilerini milletvekili hatta genel başkan yardımcısı yapıyor.  Atatürk’ün annesine küfreden teröristleri ölüm yıl dönümünde rahmetle ananları grup başkanvekili yapıyor. “Dersim katliamının sorumlusu CHP’dir. Atatürk de olaylardan haberdardı. Devlet özür dilemelidir.” diyenleri milletvekilli, hatta genel başkan yardımcısı yapıyor. Türkiye’yi sözde Ermeni soykırımıyla suçlayanları milletvekili, genel başkan yardımcısı, il başkanı yapıyor. Türk ordusuna “katil, satılmış”, Türk askerine “lejyoner” diyenleri milletvekili, grup başkanvekili yapıyor. “Suriye’ye savaş açsak Esad’ı tutarım.” diyenleri, “Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse İran'ın safında olurum” diyenleri milletvekili yapıyor. Kılıçdaroğlu, teröristlerle basın toplantısı düzenleyen, teröristlerin cenazelerine gidenleri milletvekili hatta grup başkanvekili yapıyor. Bugünkü CHP, İmralı Canisi Öcalan’ın taleplerini Kanun ve TBMM İçtüzük Teklifi olarak veriyor. Görüldüğü üzere bugünkü CHP yönetimi ile Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Fırkası arasında hiçbir bağ kalmamıştır. Bu günkü CHP, terör destekçileri, Atatürk ve Türkiye düşmanları tarafından işgal edilmiştir.” dedi. 

Salihli’deki toplantıya MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı 25. ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner,  MYK Üyesi Mehmet Ödevli, Salihli MHP İlçe Başkanı Mehmet Akın, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın konuşma yaptığı toplantıya ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları, partililer büyük ilgi gösterdi.

 



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 7.03.2022 12:02:00 743 0

Tarih: 07.03.2022 12:02 Güncelleme: 07.03.2022 12:02
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00