Anahtar Kelimeler: Ağustos mesajı

SARUHANLI - MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Baki Ulu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla paylaşımlarda bulundu.
MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Baki Ulu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla paylaşımlarda bulundu. Başkan Ulu, "95 yıl evvel verilen topyekûn imha savaşıyla ve Gazi Mustafa Kemal´in ifadesiyle, düşman Anadolu´nun harimi ismetinde tamamen boğulmuştur" dedi.
Ulu mesajında şu ifadelere yer verdi;

30 Ağustos 1922; battı sayılan, söndü sanılan istiklal güneşinin vatan semalarında tekrardan doğmasının, yeniden parlamasının tarihidir.
30 Ağustos´ta Türk milleti ordusuyla tek yürek olup devleşmiş, inanç istilayı silip süpürmüş, demir iman karşısında çaresiz kalmıştır.
Öyle hazin ve hüsranla bezenmiş bir dönemdi ki; millet yorgun, vatan durgun, devlet suskun, düşman dolgun ve gücünün doruğundaydı!
Esarete boyun eğmeyen Türk milleti, dağınıklığı birleştirip, yılgınlığı defedip yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer mevkiine ulaşmıştır.
Zalimler, hainler; asil ve soylu Türk milletinin inanç ve iradesi karşısında diz çökmüş, hamiyet ve haysiyetinin önünde tel tel dağılmıştır.
Pencere demirlerinden kamalar, demiryolu raylarından süngüler, emek emek kağnılarla cepheye taşınan silahlar bağımsızlığımızı müjdelemiştir.
Zaferler önce kafada kazanılmıştır. Her zaferin akıl, sabır, strateji, kapsamlı hazırlık dönemi vardır ve 30 Ağustos bunun mümeyyiz örneğidir.
Gazi Mustafa Kemal, Sultan Alparslan´ın Malazgirt´te diktiği sancağı tutmuş kaldırmış, Anadolu´yu düştüğü yerden tekrar ayaklandırmıştır.
30 Ağustos, Türk tarihinin kilit noktası, 29 Ekim 1923´ün habercisi, 1299 kuruluş onurunun tamamlayıcısı, Ötüken şuurunun taarruz halkasıdır.
95 yıl evvel verilen topyekûn imha savaşıyla ve Gazi Mustafa Kemal´in ifadesiyle, düşman Anadolu´nun harimi ismetinde tamamen boğulmuştur.
15 Temmuz´da; 26 Ağustos 1071´in intikamı, 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruzun rövanşı, 30 Ağustos 1922 Büyük Zaferin öcü alınmak istenmişti. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.



Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Dr. Deniz Kireç’ten yeni kişisel sergi: “Dreamscapes”

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 30.08.2017 10:18:45 0
Tarih: 30.08.2017 10:18 Güncelleme: 30.08.2017 10:18
Haberi Sesli Oku