SARUHANLI - MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Saruhanlı´nın kurtuluşu nedeniyle açıklama yaptı. Akçay, ?25 Mayıs 1919´da Manisa´yı işgal eden Yunan kuvvetleri Saruhanlı´da büyük bir direnişle karşılaşmıştır. Saruhanlılı kahramanlarımız Yunan işgaline karşı kanlarının son damlasına kadar savaşmıştır. Saruhanlılı hemşerilerimizin kahramanca mücadelesi neticesinde Yunanlılar ancak on üç ay sonra Haziran 1920´de Saruhanlı´ya girebilmiştir. Saruhanlılı kahramanlarımız bu direnişleriyle isimlerini Türk Tarihine altın harflerle yazdırmışlardır.? Dedi.

Grup Başkanvekili Akçay, açıklamasını şöyle sürdürdü; ?Halit Paşa Saruhanlı´da ilk defa halkı Yunan işgaline karşı teşkilatlanma çalışmasını başlatmıştır. Dereköylü Mehmet Bey mahalli direniş teşkilatlarını kurmuştur. Şerif Ağa, Hacı Kara Hüseyin, Hasan Çavuşoğlu, Koldereli Sarı Mehmet Efe, Halil Ağa, Nifli Halil Efendi, Gözletli Hasan Efendi, Nuriyeli Tunalı Osman, Hacırahmanlı ve Yılmaz cephesi komutanı Dereköylü Mehmet Bey, Sarıçam cephesi komutanı Karaosman oğullarından yüzbaşı Bekir Ağa´nın oğlu Osman Bey, Nuriye Cehpesi komutanı Kumkuyucaklı Hüseyin Bey, Büyük Belen Cephesi komutanı Arnavut Nezih Bey, Paşaköy Cehpesi komutanı Nasuh Hoca, Yılmaz Köyünden Arap Abti ve Öksüz Mehmet Kurtuluş Savaşında Saruhanlı´nın bilinen kahramanlarıdır. Saruhanlı´da eli silah tutanlar Kuva-i Milliye birliklerine koşarken Saruhanlı vatanseverler Koyuncu´da kurulan Kuva-i Milliye Alayının her türlü ihtiyacını karşılamışlardır. Yılmaz ( Tatar) Cephesi 6,5 boyunca Yunan işgaline karşı direnmiştir. 25 Mayıs 1919´da Manisa´yı işgal edenYunanlılar, Saruhanlılı Kuva-i Milliyeci vatanseverlerin direnişleri karşısında ancak on üç ay sonra 1920 Haziran´ında ilçeye girebilmiştir.

Bu toprakları bize vatan yapan, tereddüt etmeden canlarını veren şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyoruz. Bugün eğer Ay yıldızlı Al Bayrağımız bu topraklarda dalgalanıyorsa bu şehitlerimizin canları pahasınadır. Bu duygu ve düşüncelerle Saruhanlı´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96´ ncı yıldönümünü kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O´nun silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.?



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.09.2018 16:14:20 681 0

Tarih: 07.09.2018 16:14

Haberi Sesli Oku