SARUHANLI - MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Saruhanlı´nın kurtuluşu nedeniyle açıklama yaptı. Akçay, ?25 Mayıs 1919´da Manisa´yı işgal eden Yunan kuvvetleri Saruhanlı´da büyük bir direnişle karşılaşmıştır. Saruhanlılı kahramanlarımız Yunan işgaline karşı kanlarının son damlasına kadar savaşmıştır. Saruhanlılı hemşerilerimizin kahramanca mücadelesi neticesinde Yunanlılar ancak on üç ay sonra Haziran 1920´de Saruhanlı´ya girebilmiştir. Saruhanlılı kahramanlarımız bu direnişleriyle isimlerini Türk Tarihine altın harflerle yazdırmışlardır.? Dedi.

Grup Başkanvekili Akçay, açıklamasını şöyle sürdürdü; ?Halit Paşa Saruhanlı´da ilk defa halkı Yunan işgaline karşı teşkilatlanma çalışmasını başlatmıştır. Dereköylü Mehmet Bey mahalli direniş teşkilatlarını kurmuştur. Şerif Ağa, Hacı Kara Hüseyin, Hasan Çavuşoğlu, Koldereli Sarı Mehmet Efe, Halil Ağa, Nifli Halil Efendi, Gözletli Hasan Efendi, Nuriyeli Tunalı Osman, Hacırahmanlı ve Yılmaz cephesi komutanı Dereköylü Mehmet Bey, Sarıçam cephesi komutanı Karaosman oğullarından yüzbaşı Bekir Ağa´nın oğlu Osman Bey, Nuriye Cehpesi komutanı Kumkuyucaklı Hüseyin Bey, Büyük Belen Cephesi komutanı Arnavut Nezih Bey, Paşaköy Cehpesi komutanı Nasuh Hoca, Yılmaz Köyünden Arap Abti ve Öksüz Mehmet Kurtuluş Savaşında Saruhanlı´nın bilinen kahramanlarıdır. Saruhanlı´da eli silah tutanlar Kuva-i Milliye birliklerine koşarken Saruhanlı vatanseverler Koyuncu´da kurulan Kuva-i Milliye Alayının her türlü ihtiyacını karşılamışlardır. Yılmaz ( Tatar) Cephesi 6,5 boyunca Yunan işgaline karşı direnmiştir. 25 Mayıs 1919´da Manisa´yı işgal edenYunanlılar, Saruhanlılı Kuva-i Milliyeci vatanseverlerin direnişleri karşısında ancak on üç ay sonra 1920 Haziran´ında ilçeye girebilmiştir.

Bu toprakları bize vatan yapan, tereddüt etmeden canlarını veren şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyoruz. Bugün eğer Ay yıldızlı Al Bayrağımız bu topraklarda dalgalanıyorsa bu şehitlerimizin canları pahasınadır. Bu duygu ve düşüncelerle Saruhanlı´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96´ ncı yıldönümünü kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O´nun silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.?



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.09.2018 16:14:20 1022 0
Tarih: 07.09.2018 16:14 Güncelleme: 07.09.2018 16:14
Haberi Sesli Oku