MANİSA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, anayasa değişikliği halk oylamasının resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Türk milleti bu kararıyla devletimizin istikbaline, milletimizin istiklaline, bayrağımızın iffetine, vatanımızın izzetine sahip çıkmış, ülkemizin bekası için son sözü söylemiştir" ifadelerini kullandı. 
Anayasa değişikliği halk oylamasında resmi olmayan sonuçların açıklaması sonrası MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yazılı bir açıklama yaptı. Anayasa değişikliği halk oylamasının yüksek düzeyde katılımla neticelendiğini kaydeden Akçay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"Bu katılım oranı Türk demokrasisinin gelmiş olduğu seviyeyi, Türk milletinin millet ve devlet bekası için hassasiyetini göstermektedir. Halk oylaması sonucunda büyük Türk milleti hür iradesiyle ve tartışmasız bir şekilde ´evet´ demiş, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi onaylamıştır. Türk milleti bu kararıyla devletimizin istikbaline, milletimizin istiklaline, bayrağımızın iffetine, vatanımızın izzetine sahip çıkmış, ülkemizin bekası için son sözü söylemiştir. Milliyetçi Hareket Partisi devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için kritik bir öneme sahip olarak gördüğü anayasa değişikliği oylamalarında milli yeminlerine sadık kalmış, gerek TBMM´de gerekse de halk oylamasında iradesini net bir şekilde ´evet´ olarak ortaya koymuştur. MHP anayasa değişiklik paketinin kamuoyu gündemine geldiği ilk andan itibaren verdiği demokratik sözün arkasında kararlı ve omurgalı bir şekilde durmuştur. MHP olarak dün olduğu gibi bugün de, milli devlet-güçlü iktidar şiarı ile siyasal duruşumuzdan, dik baş, tok karın ve mutlu yarın diyerek sosyal hedefimizden, inançlarımızla kimliğimiz arasındaki bağı savunmaktan geri durmadık. Milliyetçi hareket, Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için kuşatılmış bekamızı güçlendirmek için yıkılan adaleti ayağa kaldırmak için basiretle ´evet´ kararını sandığa yansıtmıştır. Sandıktan çıkan bu neticeye saygı göstermek ve riayet etmek demokratik bir olgunluktur. Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü yıkmaya yönelik oyunlar bozulmuştur. Cumhuriyetimiz güçlenecek, rejimimiz ilelebet teminat altına alınacaktır. Milli devlet tahkim edilecek, ülkemizin üzerindeki kara bulutlar dağıtılacaktır. Güçler ayrılığı kesinleşecek, herk erk kendi içerisinde güçlenecektir. Hükümet sistemindeki denge denetleme mekanizmaları kesinleşecek, yetkisi olana sorumluluk da verilecek, cumhurbaşkanına cezai sorumluluk getirilecektir. Yönetim sistemimizdeki çift başlılık giderilmiş, istikrarlı ve güçlü hükümetlerin önü açılmıştır. Sonuç olarak, bugünkü sonucun ülkemize, milletimize, Türk demokrasisine ve siyasi partilerimize kutlu olmasını yürekten diliyor, ´evet´ mührünü vuran Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle, 16 Nisan Referandumu döneminde samimiyetle, inançla ve azimle mücadele ederek ülkemiz için ettiğimiz yemininin gereğini yapan, bunun için çalışan tüm parti teşkilatlarımızı ve dava arkadaşlarımızı kutluyorum."



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 17.04.2017 08:35:11 528 0

Tarih: 17.04.2017 08:35 Güncelleme: 17.04.2017 08:35
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00