POLİTİKA - Meclis Genel Kurulunda İçişleri Bakanı Efkan Ala için verilen gensoru üzerine konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY, ?Açılımcı zihniyete sahip bir İçişleri Bakanıyla terörle mücadele edilemez. İçişleri Bakanı Efkan Ala görevden alınarak yerine millî değerlere ve hassasiyetlere sahip, terörle mücadele edecek yeni bir İçişleri Bakanı atanmalıdır.? dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verilen gensoru önergesi terörle mücadele ve açılım tartışmalarına sahne oldu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubu adına söz alan Manisa milletvekili ve Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY İçişleri Bakanı Efkan Ala´nın görevden alınması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında hükümetin terörle müzakere politikasını eleştiren MHP´li Akçay bir taraftan terör eylemleri kutsanıp terörist başına güzellemeler yapılırken diğer yandan Türk milletine terörü bitirme sözlerinin verildiğini ifade eden MHP´li Akçay, ?Bir yandan "Artık analar ağlamayacak." edebiyatıyla milyonların duyguları feci şekilde istismar edilirken diğer yandan İmralı´ya, Kandil´e ricacılar yollanmıştır. Neticede, Türkiye Cumhuriyeti tarafından terör belasının yok edilmesine ramak kala terörle mücadele müzakereye dönüştürülerek âdeta bir Frankenstein yaratılmıştır. Sadece analar değil yetim kalmış yavrular da gözyaşı dökmekte, bütün Türk milleti ağlamaktadır. Türkiye´yi her bakımdan etkisine alan bu meşum sürecin mimarı sanmayın ki sadece Türkiye´nin dış düşmanlarıdır; bu sürecin mimarı on dört yıldır işbaşında olan AKP iktidarı ve çözüm ortaklarıdır.? dedi.

?Efkan Ala Diyarbakır Valisiyken Açılım Havarisi Olarak Sivrilmiştir? 

MHP´li Akçay konuşmasına şöyle devam etti: ?Tavizkâr tutum, korkaklık ve âcizlik, "açılım", "çözüm", "barış" ve "demokrasi" gibi kavramlarla sıvanarak örtülmüştür. Bugün hakkında gensoru görüşmesi yapılan İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala da vaktiyle Diyarbakır´da Valiyken bir açılım havarisi olarak sivrilmiştir. AKP iktidara geldikten sonra, 2004 yılının Eylülünde Diyarbakır´a atanan Sayın Ala, bölücü terör örgütü PKK´nın eylemleri konusundaki tutum ve açıklamalarıyla devletin değil, iktidarın valisi olduğunu göstermeye başlamıştır. Sayın Ala daha Batman Valisiyken açılımcı tutumuyla dikkatleri çekmiştir. Diyarbakır´da görev yaptığı sırada bölücü terör örgütü eylemcilerinin camı çerçeveyi indirmesi karşısında "Cama gelsin, cana gelmesin." diyerek güvenlik güçlerini pasivize etmiştir. Bölgede olağanüstü hâl ilan edilmesine karşı çıkarak "OHAL çözüm olsaydı bu sorunları bugün yaşıyor olmazdık." buyurmuştur. Camı koruyamayanın canı koruyamayacağı ortadadır. Sadece canı değil, camı da, yani malı da korumak lazımdır. Mal canın yongasıdır. Vatandaşın ve devletin malını da korumak gereklidir. Devlet, vatandaşın canını da, malını da korumakla yükümlüdür.?

Açılımcı zihniyete sahip bir İçişleri Bakanıyla terörle mücadele edilemeyeceğini belirten MHP´li Akçay İçişleri Bakanı Efkan Ala´nın görevden alınarak yerine millî değerlere ve hassasiyetlere sahip, terörle mücadele edecek yeni bir İçişleri Bakanının görevlendirilmesi gerektiğini ifade etti.



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 22.04.2016 09:56:55 551 0

Tarih: 22.04.2016 09:56
Haberi Sesli Oku
6.05.2025 15:15:00