Anahtar Kelimeler: 0

MEZARLIKTA BİR GARİP OLAY

 

MÜTEVELLİ – Saruhanlı’da resmi makamlara bildirilmeden mezarlığa gömülen cismin, insan cesedi olabileceği şüphesiyle açılan mezardan hayvan kemikleri çıktı.

 

Alınan bilgiye göre, İlçeye bağlı Mütevelli Beldesinde R.S isimli bir kişi dua okumak amacıyla gittiği mezarlıkta sayıları 10’dan fazla olan yabancı kişilerin toprağı kazıp buraya bir şeyler gömdükleri gördü.

 

Bunun üzerine durum İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirildi. İhbar üzerine mezarlığa gelen jandarma ekipleri, tarif edilen noktada çocuk mezarı görünümü verilmiş bir toprak yığını tespit etti.

 

Daha sonra Savcılık talimatıyla kazılan bu noktadan yarım metre derinlikte beyaz bez parçasına sarılmış hayvan kemikleri çıktı.

 

Olayla ilgili soruşturma başlatan Jandarma, beldedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Mezarlığa giriş yapan araçların plakalarını belirleyen İlçe Jandarma Komutanlığı, kimlikleri tespit edilen zanlılara ulaştı.

 

Manisa il merkezinde ikamet ettikleri öğrenilen zanlıların jandarmaya verdikleri ifadede, “Yüksek düzeyde dini bilgiye sahip olan bir büyüğümüzün tavsiyesi üzerine kurban bayramında kestiğimiz hayvanların kemiklerini çöpe atmak yerine mezarlığa gömmeye karar verdik” dedikleri öğrenildi.

 

Bu arada mezardan çıkartılan hayvan kemikleri aynı noktaya geri gömüldü.

 

 - Korkulacak Bir Durum Yok -

 

Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahramanlar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, beldede değişik söylentilere neden olayın bundan ibaret olduğunu belirterek, korkulacak bir durum olmadığını kaydetti.

 

Başkan Kahramanlar, “Bu olayın ardından beldemizde ‘mezarlığa gizlice çocuk cesedi gömülmüş, elleri de toprağın dışında kalmış’ şeklinde bazı söylentiler yayıldı. Bunlar tamamen gerçek dışıdır” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.11.2012 16:33:38 836 0

Tarih: 05.11.2012 16:33
Haberi Sesli Oku
17.04.2025 15:49:00