İSTANBUL - Basın İlan Kurumu, yürütülen mevzuat çalışmaları kapsamında 1 Nisan 2023’ten itibaren resmi ilan yayınlamaya başlayacak internet haber sitelerinin temsilcileri ile toplantılarına başladı. Genel Müdür Erkılınç, tarafların görüşlerinin alınmasına dair açık kapı politikasını kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. 

Basın İlan Kurumu (BİK), Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği başta olmak üzere, mevzuatın Kanuna uygun hale getirilmesine ilişkin çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Geçtiğimiz eylül ayında Bursa, İzmir, Konya, Ankara, Samsun, Trabzon, Malatya, Van, Diyarbakır, Adana ve İstanbul’da bölge toplantıları düzenleyerek gazete sahipleri ve temsilcileri ile bir araya gelen BİK, sahada paylaştığı ve topladığı bilgilerle yasa çalışmalarına önemli katkı sundu.

800’ü aşkın gazete temsilcisinden yazılı ve sözlü görüş alarak mevzuat hazırlama sürecinde değerlendiren ve kanun değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından Afyonkarahisar’da müdürlerini toplayan BİK, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin bazı maddelerinde değişiklik öngören taslak çalışmayı yazılı hale getirdi.

İnternet haber sitelerinin süreli yayın sayılmaları ve gelecek nisan ayında ilk kez resmi ilan yayınlamaya başlayacak olmaları, Kurumun sorumluluk alanını genişletirken internet haber sitelerine de maddi kaynak sağlanmasının önünü açtı. İnternet haber sitelerinin resmi ilan ve reklam yayınlama hakkını kazanmaları ise tıpkı gazete ve dergilerde olduğu gibi belirli kurallara tabi.

Bu nedenle BİK, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğine son şeklini vermek üzere paydaş halkasına yeni eklenen internet haber siteleri ile bugünden başlamak üzere hafta boyunca art arda toplantılar gerçekleştirecek.

Dinlenmeyen gazete ve haber sitesi kalmayacak

BİK üst yönetimi, ilk olarak bugün yüksek tirajlı gazetelerin internet sitesi temsilcileri ile Genel Müdürlük binasında bir araya geldi. Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın selamlama konuşması ile başlayan ve Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat’ın başkanlığında devam eden toplantıda, internet haber sitesi temsilcilerinin sürece dair görüşleri dinlendi, mevzuatta yapılacak düzenlemelere ilişkin önerileri not edildi.

Aynı heyet daha sonra Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, İstanbul ve Kocaeli illerinde yayınlanan gazetelerin internet sitesi temsilcilerinin katılımıyla iki ayrı oturumda uzaktan erişim toplantıları gerçekleştirdi. Yarın ise gazetesi bulunmayan yüksek ziyaretçi trafiğine sahip internet haber sitelerinin temsilcileri ile buluşulacak. Ardından Van, Bitlis, Hakkari, Kars, Ağrı, Iğdır, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yayınlanan gazetelerin internet sitesi temsilcileri ile iki ayrı toplantı yapılacak.

BİK, çarşamba gününden başlayarak cuma akşamına kadar Bursa, Diyarbakır, Adana, Malatya, Konya, İzmir, Ankara ve Samsun Müdürlüklerinin koordinasyonunda düzenlenecek toplantılarda, geriye kalan 63 ildeki gazetelere ait internet haber sitelerinin görüşlerini almayı tamamlayacak.

Toplantıların ardından Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği, tüm paydaşların görüşleri alınmış olarak ilgili taraflara sunulacak. Alınan geri bildirimlerle nihai şekli verilen Yönetmelik, Yönetim Kurulu teklifi olarak Şubat 2023’te BİK Genel Kurulu’na arz edilecek.

Yönetmelik, Genel Kurul’da kabul edilmesi ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Erkılınç: Açık kapı politikamızı sürdürüyoruz

Düzenlenen toplantıları değerlendiren Genel Müdür Cavit Erkılınç, “Bölge toplantılarında gazetelerimize, onlarla istişare etmeden hiçbir karar almayacağımızın sözünü vermiştik. Yasanın çıkmasının ardından mevzuat çalışmalarımıza hız verirken gazetelerimizin internet haber sitelerine ilişkin görüşlerini almayı ihmal etmiyoruz. Hafta boyunca Türkiye genelindeki tüm gazetelerimize ulaşmaya çalışacağız. Elbette gazetelerimizin kazanılmış haklarının muhafazası bizim önceliğimiz. Diğer taraftan gazetesi bulunmayan fakat önemli sayıda takipçisi olan internet haber sitelerini önemsiyor ve dikkate değer buluyoruz. Yine onlardan gelen talepleri de dinleyeceğiz. Çünkü belirli bir süre sonra onların içinden süreli yayın kapsamına alınanlar olacak. Kısacası; açık kapı politikamızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 15.11.2022 15:54:00 829 0

Tarih: 15.11.2022 15:54 Güncelleme: 15.11.2022 15:54
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00