SARUHANLI - Saruhanlı İlçe Kaymakamlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu İllerinden tarım arazilerinde çalışmak için Saruhanlı´ya gelen mevsimlik işçilerin çocuklarını İzmir´deki Sasalı Doğam Yaşam Parkı´na geziye götürdü. 

Saruhanlı Kaymakamlığı´nca hazırlanan ?Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarını iyileştirme projesi? (Metip) kapsamında mevsimlik işçilere yönelik İlçede çeşitli faaliyetler düzenleniyor.

Bu kapsamda Kaymakamlık tarafından planlanan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi´nce organize edilen geziye 28 mevsimlik işçi çocuğuna Sasalı Doğal Yaşam Parkına görüldü.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, burada yaptığı konuşmada, ?Büyükbelen Mahallemizde ki arazilerde yaşayan kardeşlerimize bölgemizi tanıtmak ve güzel bir gün geçirmelerini sağlamak için böyle bir etkinlik düzenledik? dedi.

Kahvaltının ardından mevsimlik işçi çocukları bir süre parklarda oyun oynadıktan sonra otobüse binerek İzmir´e hareket ettiler. Çocukları İlçe protokolü otobüsün ardından el sallayarak uğurladı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı´nı ziyaret eden çocuklar, daha önce sadece televizyonda gördükleri fil, aslan, zürafa gibi farklı coğrafyalarda yaşayan vahşi hayvanları görme imkanı buldu.

Dönüşte Saruhanlıda İlçe milli eğitim müdürümüz Mehmet Işık tarafından karşılanan öğrencilere İlçemizin tanıtımı yapıldı.ilçe milli eğitim müdürümüz tarafından hediyeleri taktim edilerek uğurlandı.



Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

Saruhanlı'da Elektrik Kesintisi...

Entübe edilmişti... Hastaneden Gülşah Durbay ile ilgili yeni açıklama!

Saruhanlı Belediyesinden Mahallelere Plastik Masa Desteği

Yapay zekanın "dijital Türkiye" yolunda lokomotif güç olması bekleniyor

Anne-kıza 2 yıl arayla kalp kapağı ameliyatı

Altınordu’da hedef ilk galibiyet

Uyuşturucu taciri jandarmadan kaçamadı

İsrail'in rahat durmaya niyeti yok: Lübnan'ı bir kez daha vurdular

Aren bebeği ölesiye darp eden caninin yargılanmasına devam edildi

İntihar sanılan olayda ‘miras' cinayeti çıktı: Anne, baba ve ağabeyini öldürüp intihar süsü verdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 19.07.2018 15:54:22 840 0
Tarih: 19.07.2018 15:54 Güncelleme: 19.07.2018 15:54
Haberi Sesli Oku