Anahtar Kelimeler: Mevsim geçişlerinde migrene dikkat!

SARUHANLI - Günlük yaşam kalitesini oldukça düşüren migren ağrısı çok sayıda kişide görülüyor. Bazı durumlarda kişinin günlük yaşamını tamamen aksatacak seviyelere bile ulaşabiliyor. Mevsim geçişlerinde de migren atakları baş gösteriyor.

Migren ağrıları ile baş etmenin çözümlerinin olduğunu söyleyen Dr. Tayfun Akseki, “Hava değişimi olan mevsimsel geçiş dönemlerinde migren atakları tetiklenebiliyor. Özellikle bu tip şikayeti olan hastaların atakları sıklaşabiliyor. Buna dönük tedavi olarak akupunktur kürleri uyguluyoruz. Haftada bir sıklıkla hastalara kürler uyguluyoruz ve migren ataklarının oluşmasını önlemeye çalışıyoruz. Bunun yanında migren botoksu uygulaması da yapılabiliyor. Migren botoksu uygulaması yaptığımızda etkinin oluşması 72 saat içinde başlıyor. Yaklaşık 12 günde oturuyor. Ondan sonra 4 ay süresince hasta migren ağrısı hissetmiyor. Saçlı deride bazı kaslara, alın bölgesine ve boyunda belli bölgelere uygulandığı için tetikleyici herhangi bir kasılma da olmadığından 4 ay boyunca hasta oldukça konforlu bir dönem geçirmiş oluyor. Akupunktur tedavisi ile migrenin oluşumunu önlemeye dönük bir tedavi uyguluyoruz. Etkili olduğunda hastalarda atakların arası iyice açılıyor.

Saçlı deride belli noktalara botulinum toksini içeren ilaç enjekte ediyoruz. Kasların kasılması 4 ay boyunca geçici olarak paralize oluyor. Medikal estetikte kullandığımız botoks gibi etki gösteriyor. Kaslar atak esnasında kasılmayacağından dolayı ağrıya yol açıcı etki oluşturamıyor.

Migren çok sık görülüyor. Ayrıca migrenle karışan küme tipi  baş ağrıları da mevcut. Özellikle stresli dönemlerde yüz ve saç derisi kasları çok kasıldığında şiddetli bir baş ağrısına neden oluyor. Yine aynı tedavi ile bu tip ağrıda da fayda sağlıyor.

İlaç tedavisinde kullanılan ilaçların bazı yan etkileri de olabiliyor. Akupunktur tedavisinde etkili noktalara iğneleme yapıldığında şikayeti geçiriyor ve yan etki söz konusu olmuyor. Özellikle midesi hassas kişilerde ağrı kesici kullandığınızda gastrit ya da ülserinde azma olabiliyor. İlaçsız tedavi seçenekleri oldukça yararlı.

Atakların sıklaştığı dönemde ağrı çok şiddetli ise yaşam kalitesi oldukça düşüyor ve migren botoksu kaçınılmaz oluyor. Akupunktur uygulaması uzun vadeli tedavide önemli bir seçenek olarak öne çıkıyor.”



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 18.10.2021 06:36:00 575 0

Tarih: 18.10.2021 06:36
Haberi Sesli Oku
12.05.2025 10:08:00