Mevsim değişikliklerinde beslenmeye dikkat
Denizli Özel Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Melis İşbakan, mevsim geçişlerinde hava sıcaklıklarının ve beslenme düzenin değişmesinin bağışıklık sistemini etkilediğini belirtti.
Denizli Özel Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Melis İşbakan, ”Mevsim geçişlerinde hava sıcaklıkları ve beslenme düzenimizin değişmesi bağışıklık sistemimizi ve metabolizmamızı etkilemektedir. Sonbaharın gelmesi ve havaların giderek soğumasıyla birlikte vücut direncimiz düşebilmektedir. Beslenme şeklimiz bağışıklık sistemimizi büyük ölçüde etkilemektedir. Sağlıklı beslenme ile mevsim geçişlerinde karşılaşılabilecek olumsuz etkileri en aza indirebiliriz. Güçlü bir bağışıklık sistemi ile sağlığımızı olumlu yönde destekleyebiliriz. Vücuttaki besin eksikleri bağışıklık sistemini etkilemektedir. Sigara içmemek, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, yeterli su içmek ve düzenli uyku bağışıklık sistemini destekler” ifadelerini kullandı.
“Günde 5 porsiyon taze mevsim meyveleri ve sebzeleri tüketilmeli”
Mevsim geçişlerinde beslenme konusunda neler tüketilmesi gerektiğini anlatan, Denizli Özel Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Melis İşbakan,”Beslenmemizde A, C, E, B grubu vitaminleri, selenyum, çinko, magnezyum, kalsiyum, potasyum gibi mineraller ile omega 3 ve omega 6 yağ asitlerine yer vermeliyiz. Günde 5 porsiyon taze mevsim meyveleri ve sebzeleri tüketerek vitamin ve mineral ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Yeşil yapraklı sebzeler, enginar, brokoli, portakal, mandalina, limon, kivi gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. Et, balık, yumurta, süt, havuç, ıspanak A vitamini açısından oldukça zengindir. Yağlı tohumlar, zeytinyağı, ıspanak ve kurubaklagiller E vitamini kaynağıdır. B vitamini ihtiyacımızı işlenmemiş tahıllar, kurubaklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, et, tavuk, balık ve yumurtadan alabiliriz. Balık, balık yağı, keten tohumu, soya fasulyesi, ceviz, fındık ve zeytinyağı ile omega 3 ve omega 6 ihtiyacımızı karşılarız” dedi. Günlük sıvı tüketiminin önemli olduğunu belirten Diyetisyen Melis İşbakan ,”Mevsim geçişlerinde besin çeşitliliği önemli bir rol oynamaktadır. Gün içerisinde beslenmede çeşitli besin öğeleri tüketilmelidir. Karbonhidrat, protein, yağ, posa, vitamin ve mineraller beslenme ile yeterli miktarda alınmalıdır. Günlük sıvı tüketimimiz oldukça önemlidir. Günde en az 2,5 litre su içilmelidir. Yeterli miktarda su içmek vücut enerjimizi arttırmakta ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmektedir. Yeterli ve kaliteli uyku bağışıklık sistemimizi olumlu yönde etkilemektedir. Sağlıklı yetişkinler için günde 7-8 saat uyku önemlidir. Düzenli egzersiz yapmak bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Spor ve yürüyüş yaparak fiziksel ve zihinsel sağlığımıza destek olabiliriz. Kuşburnu çayı, adaçayı, yeşil çay, zerdeçal çayı, zencefil çayı, ıhlamur gibi antioksidan içeriği zengin olan bitki çayları düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirmektedir” şeklinde konuştu.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 7.09.2023 11:55:00 1040 0

Tarih: 07.09.2023 11:55 Güncelleme: 07.09.2023 11:55
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00