Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9285,26%2,81
  • DOLAR

    34,49% 0,10
  • EURO

    36,41% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2956,69% 0,74
  • Ç. ALTIN

    4955,48% 0,56

Mevsim değişikliklerinde kalbinize dikkat!

Mevsim değişikliklerinde kalbinize dikkat!

SAĞLIK - Özel Tınaztepe Hastanesi Kardiyoloji bölümü uzmanlarından Dr. Efe Edem, mevsim değişikliklerinin kalp hastaları açısından riskli olabileceği uyarısında bulundu.

SAĞLIK - Özel Tınaztepe Hastanesi Kardiyoloji bölümü uzmanlarından Dr. Efe Edem, mevsim değişikliklerinin kalp hastaları açısından riskli olabileceği uyarısında bulundu.

Hava sıcaklıklarının yükselmesi, ilkbahar ve yaz aylarına geçişin özellikle kalp hastaları açısından bazı risklere neden olabileceğini kaydeden Özel Tınaztepe Hastanesi Kardiyoloji bölümü uzmanlarından Dr. Efe Edem, bu dönemde yeterli miktarda sıvı tüketilmesinin önemine değindi.

Uzm. Dr. Edem, "Sıcaklıkların artması ile beraber vücutta su ve tuz kaybı olmaktadır. Kandaki su bileşenin kaybı kanın akışkanlığını bozmakta ve daha kolay pıhtılaşabilir hale getirmektedir. Kandaki bu göreceli pıhtılaşma artışı normal insanlarda rahat bir şekilde tolere edilebilirken, risk faktörleri taşıyan (şeker, sigara, aile öyküsü, vb?) veya bilinen kalp damar hastalığı olan bireylerde bu durum kalp krizlerinin görülme oranında artışa neden olmaktadır" dedi.

SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ

Yeterli miktarda su tüketimi yapılmazsa vücutta birtakım fonksiyon bozukluklarına yol açabileceğini belirten Uzm. Dr. Edem, şu bilgileri paylaştı:

"İlkbahar ve yaz aylarında terleme ile beraber vücutta su kaybı oluşur. Eğer günlük yeterli miktarda sıvı tüketilmezse bu durum damarda dolaşmakta olan kan hacminin azalmasına neden olur. Kan hacminin azalması böbrek fonksiyonlarını bozar. Bununla beraber kan hacminin azalmasına yanıt olarak böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormon düzeylerindeki artış ani tansiyon yükselmelerine ve kalp yetersizliği semptomlarının artmasına neden olmaktadır."

KONTROL ŞART

İlkbahar aylarında kalp sağlığını korumak için öncelikle ağır yemeklerden ve aşırı alkolden uzak durmanın gerektiğini hatırlatan Uzm. Dr. Edem, "Günde 2- 2.5 litre su tüketmeye özen göstermeliyiz. Kalp hastalığına sahip bireyler mutlaka bir kalp doktorunu ziyaret edip tedavilerinde ilkbahar ve yaz aylarına uygun olacak şekilde gerekli değişiklikleri yaptırmalıdırlar. Bilinen kalp damar hastalığı olan bireylerin göğüs ağrısı şikayetleri olursa en yakın acil servise başvurmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor