Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

Mevlid Kandili İdrak Edildi

Mevlid Kandili İdrak Edildi

GÖLMARMARA - Gölmarmara'da Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğumunun 1442'nci yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen programla "Mevlid Kandili" kutlandı.

MEVLİD KANDİLİ ÇOŞKUYLA KUTLANDI

 

GÖLMARMARA - Gölmarmara’da Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğumunun 1442’nci yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen programla “Mevlid Kandili” kutlandı.

 

Gölmarmara Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kandil programına halk yoğun ilgi gösterdi. Belediye Düğün Salonunda yapılan programı yüzlerce vatandaş izledi.

 

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bir öğrenci tarafından Peygamber Efendimize “Gelseydin”  adlı şiiri okudu. İmam hatip ortaokulu öğrencisinin okuduğu Peygamberimize Mektup dinleyenleri duygulandırdı. Edebiyat Öğretmeni Feyzullah Buran ve Kızı Feyzanur Buran’ın birlikte okuduğu “Medine’nin Gülü adlı” şiir dinleyenleri duygulandırdı.

 

İlahilerin okunduğu ve manevi duyguların en üst düzeye çıktığı program da salonu dolduran halk bol bol Selat-u Selam getirdi. 

 

Gölmarmara Vaizi Hüseyin Demirhan “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili, insanlığın da kurtuluşuna açılan bir kapıdır. Onun sünnetlerini yaşamak ve anlamak doğru yolda ilerlemenin en büyük teminatıdır. Peygamberimizin getirmiş olduğu ilahi mesajı iyi anlamak, güzel ahlakını özümsemek ve onu hayatımızın merkezine gönlümüzün en köşesine oturtmak gerekir” dedi.

 

Gölmarmara Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Peygamber Efendimizin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim’lerin hatim duasını ilçe müftüsü yaptı. Ayrıca İlçe Müftüsü Mesut Harmancı "Bu gece tüm insanlığı onurlandırmak üzere dünyaya teşrif eden Hz. Muhammed’in Mevlid-i Şeriflerinin 1442’nci yıldönümü olan gecedir” dedi ve halkın kandilini kutladı.

 

Muammer Kökcüoğlu



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor