Tarih: 12.07.2012 12:24

Meteorolojiden Kuvvetli Sıcak Uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ SICAK UYARISI

 

MANİSA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü 2.Bölge Müdürlüğü, kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 5-7 derece artacağı ve bazı bölgelerde sıcaklıkların 42 dereceye ulaşacağı uyarısında bulundu.

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 5-7 derece artacağı ve bazı bölgelerde sıcaklıkların 42 dereceye ulaşacağı uyarısında bulundu. Uyarıya göre Aydın ve Manisa'da gündüz sıcaklıkları 42 dereceye, İzmir'de ise 14, 15 ve 16 Temmuz tarihlerinde gece sıcaklıkları 28 dereceye kadar çıkacak.

 

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada Ege Bölgesinde (İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale illeri) bugünden itibaren etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak hava sıcaklığının 5 ila 7 derece artacağı ve hafta başına kadar sıcaklık değerlerinin 38-42 dereceye ulaşacağı tahmininde bulundu. Açıklamada bölgede mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredecek hava sıcaklığı ve kuru havaya bağlı olarak, çıkması muhtemel orman yangınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 

Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —