Saruhanlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nce (Metem) hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı (Zeka) tarafından da desteklenen “Sosyal İçermede Gönüllü, Gönüllülükte Öncüyüz Biz” projesinin uygulanmasına başlandı.

Zeka İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Taylan Uygun ve Ajansın Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Devrim Barış Subaşı, Metem’i ziyaret ederek proje ekibiyle bir görüşme yaptı.

Proje koordinatörü ve Okul Müdürü Niyazi Akkuş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada 15 Mayıs’ta kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazanan projelerinin uygulanması için ilk adımın atıldığını belirtti.

İlk etapta satın alma ve görünürlük faaliyetlerine başlayacaklarını dile getirten Akkuş, projenin içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bilgisayar destekli tasarım anlamına gelen CNC tezgahı alıp, CNC operatörleri yetiştirmek amacıyla bu projeyi hazırladık. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile ortaklaşa hazırladığımız projede Saruhanlı Belediyesi ile Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Kerem Makine de iştirakçı kurum olarak yer alıyor.

197 bin 281 lira bütçeli projenin öncelikli amacı, genç ve kadınların sosyal içermelerinin ve hizmetlere eşit erişimlerinin sağlanması, gelişmekte olan üretim yapısında ihtiyaç duyulacak beşeri ve sosyal sermayenin oluşması, kırsal kesimde beşeri kaynakların geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması.

Proje kapsamında bir adet CNC tezgahı alınacak ve okulda kurs merkezi oluşturulacak. Daha sonra 18 ile 30 yaş aralığında yüzlerce kişiye CNC eğitimi verilerek CNC operatörleri yetiştirilecek.”

Okul Müdürü Akkuş, projeyi hazırlamadan önce yaptıkları araştırma ve anket çalışmasında CNC’nin piyasada aranılan bir meslek dalı olduğunu ancak bu alanda yeterli düzeyde kalifiyeli eleman bulunmadığını tespit etti.



5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Mihriban cinayetinde kan donduran ifade: "Öldüğünü anlayınca ormana gömdüm"

Manisa’da rahim ağzı kanseri tarama aracı hizmete girdi

Eğlence bu tatilde Saruhanlı’da!

Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 9.07.2013 18:33:48 791 0
Tarih: 09.07.2013 18:33 Güncelleme: 09.07.2013 18:33
Haberi Sesli Oku