SARUHANLI - Milli Eğitim Bakanlığının Okul Sektörü İşbirliği ile Mesleki ve Teknik Eğitim Okul yönetimi kurulu Saruhanlı´da oluşturuldu.

Saruhanlı Belediyesine ait Üzüm Otelde gerçekleştirilen toplantıya, Saruhanlı Kaymakamı İlker Özerk Özcan, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Mehmet Arguz, Okul Müdürleri, Muhasebeciler ve Esnaf katıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, hükümetin 2023 yılına uygun olarak eğitim ilkesinin zenginleşmesi, sektörler arasındaki ilişkiler ve serbest piyasa ekonomisinin ihtiyacı olan meslek eğitim konularında ilçede ne durumda ve gelecekte meslek liselerinde açılması planlanan alan ve dallar neler olmalıdır gibi konuları paylaşmak üzere toplandıklarını söyledi.

Meslek Liselerinin artık Milli Eğitim bakanlığının gözünde düz çatı konumunda olduğunu belirten Işık, şunları kaydetti; ?Daha önce biliyoruz ki Sağlık Meslek Liselerimiz vardı, Adalet Meslek liselerimiz vardı. Böyle çeşit çeşit farklı alanlarda meslek türlerimiz vardı. 2013 yılında tek çatı altında mesleki ve teknik Anadolu Lisesi adı altında liseler birleşip ve düz çatıda meslek liselerimizin dallarına açma sahibi oldu. Bu da ülkemizdeki meslek eğitim bölümlerin açılması. Anlamında çok güzel bir değişim. Örneğin biz ilçemizde Sağlık Meslek Lisesi, Adalet Meslek Lisesi açmak istiyoruz. Ancak açamıyoruz. Bunun şartları vardı yerine getirmekte sıkıntı çekiyorduk. Ama şu anda bir meslek lisesi çatısı altında o meslek liselerimizin alan ve dallarını açabiliyoruz. Dolaysıyla bizde 5 lisemizi İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi Meslek Lisesi saymıyoruz. Diğer Üç liselerimiz Kız Meslek Lisesi, METEM, Ticaret Lisemiz vardı. Bu kanunla değişti. Ticaret Lisemizin Adı Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Dolayısıyla ismi değişen bu meslek liselerimizin istediğimiz alan ve dalları bakanlığımızın temel olarak koyduğu iki şartı yerine getirmek açabiliyoruz. Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu oluşturularak her yıl iki defa toplanarak ve mesleki eğitimin daha işlevsel hale getirilmesi ve yerel düzeyde kararlar alınmasının amaçlanmaktadır.?

Saruhanlı Kaymakamı İlker Özerk Özcan ise, Okullar ve sektörün birlikte çalışması mesleki eğitimi güçlendireceği gibi sektörün ihtiyacı olan kalifiye elemanların yetişmesine de katkı sağlayacağını söyledi.

Kaymakam Özcan, İlçede eğitim öğretim veren Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Lisesinde iki yeni alanın açılması gerektiği bu bölümlerin de İnşaat ve Sıhhi Tesisat bölümü olarak açılması gerektiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından Saruhanlı´da mesleki eğitim veren okul idarecileri tarafından eğitim programları ve öğrenci sayıları ile ilgili bilgiler verilerek fikir alışverişi yapıldı.



Vali Özkan’dan Kula ve Selendi ilçelerine ziyaret

Manisa’nın yeni Valisi Özkan'dan ilk açıklama: "Manisa'nın kalkınması ve vatandaşın mutluluğu için çalışacağız"

Başkan Zeyrek: “Manisa için tarihi bir gün”

Hobisi sayesinde hem sağlığına kavuştu hem meslek sahibi oldu

Anne Oğul gözyaşları arasında toprağa verildi

Vali Ünlü, veda ziyaretlerine başladı

Saruhanlı'da Lunapark ve Hediyelik Eşya Sergilerine Büyük İlgi

Vali Ünlü'den duygusal veda konuşması

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

17. Altın Üzüm ve Kültür Festivali Başlıyor...

Dışişleri Bakanı Fidan Saruhanlı’ya geldi

Narin için ismini değiştirdi

Narin ve kadın cinayetiyle hayattan koparılan kadınların isimleri formaya yansıdı

Vali Enver Ünlü, Saruhanlı İlçesini Ziyaret Etti

Somalı madencilerinin ailelerini üzen karar

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlandı

Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlandı

Dilan ve Engin Polat’ın yargılanmasına başlandı

Saruhanlı’da üzüm sergilerini yağmur vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.12.2016 15:49:15 0

Tarih: 28.12.2016 15:49

Haberi Sesli Oku