Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

Mesleki Eğitim Ülke Ekonomisi İçin Önemli

Mesleki Eğitim Ülke Ekonomisi İçin Önemli

SARUHANLI - Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, ülke ekonomisi için mesleki eğitimin her geçen gün daha da önem kazandığını ifade etti.

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, ülke ekonomisi için mesleki eğitimin her geçen gün daha da önem kazandığını ifade etti.

Kaymakam Kanyılmaz, İlçedeki Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’ni (Metem) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin’in de yer aldığı ziyarette, Merkez Müdürü Niyazi Akkuş tarafından karşılanan Kanyılmaz, okul binasını ve atölyeleri gezdi.

Kanyılmaz, ziyaret ve incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada meslek liselerinin ülke ekonomisine kalifiyeli eleman yetiştiren önemli kuruluşlar olduğunu dile getirdi.

Kendisinin de Lise eğitimini Endüstri Meslek Lisesi’nde aldığını ifade eden Kanyılmaz şöyle dedi:

“Mesleki Eğitim Merkezi’nden mezun olan çocuklarımızın piyasada iş bulma olanağının daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu okullarımız ülke ekonomisine katma değer sağlayan fabrika ve işletmelere kalifiyeli eleman yetiştirerek önemli bir görevde bulunuyor. Özellikle Manisa son yıllarda sanayisi gelişmiş illerin başında yer alıyor. Dolayısıyla bu gibi okullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin gerek ilçe de gerekse Manisa il merkezinde ki fabrikalarda kolaylık iş bulabiliyor. Bu doğrultuda mesleki eğitimi önemsiyoruz.”



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor