MANİSA - Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin (MESKOP) 64. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kooperatifin Sosyal Tesisi´nde yapıldı. Genel Kurulda konuşan MESKOP Başkanı Recep Çınar, ana sözleşmelerinde okul yatırımına izin verilmemesine rağmen bunu aşmak için gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi.
MESKOP´un 64. Olağan Mali Genel Kurulu kooperatifin sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gündüz Karaoğlanlar´ın yaptığı genel kurulda katipliklere ise Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz ve Şoförler Odası Başkan vekili Muhittin Çiçek seçildi.
Kongreye CHP Manisi Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, CHP İl Başkanvekili Reis Özncü, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre Belediye Başkan Vekili Mustafa Dandin, oda başkanları, kurum müdürleri ve binin üzerinde kooperatif üyesi katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşının okunmasının ardından MESKOP Başkanı Recep Çınar kooperatifi olarak yaptıklarını anlattı. 2016 yılını değerlendiren Çınar, 2017 yılı için de çeşitli uyarılarda bulundu.

?2016 yılı olumlu geçti?
2016 yılının Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri açısından olumlu bir yıl olduğunu kaydeden Başkan Çınar, ?Ülkemiz açısından aynı şeyi söyleyemesek de, terör olaylarından ve en önemlisi de 15 Temmuz Kalkışmasından sonra gerçekten ülkemizin zor günler yaşadığını söylemek lazım. Dileriz ki 2017 yılında bu zorluklardan sıyrılır, ülkemiz, toplumumuz, insanımız, esnaf ve sanatkarımız hak ettiği seviyeye ulaşır. 2016 yılı için Türkiye genelinde 21 milyara ulaştığımızı Manisa´da da 105 milyon TL´ye ulaştığımızı söylemek istiyorum. 21 Kooperatifimizin içinde bulunduğu Birlik olarak da yaklaşık 700 milyon TL´lik ilimizde bir plasman hacmi oluştuğunu, esnaf ve sanatkarımızın ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir adım atıldığını ve esnafımız için bizden kredi talep edene zaman zaman sıkıntılar, yokluklar yaşasak da genel anlamda herkesin ihtiyacını görmeye çalıştık ve gördüğümüze de inanıyorum.? dedi.

´Ödemeleri zamanında yapın´ çağrısı
2016 yılında gerçekleştirdikleri yapılandırmadan da bahseden Çınar şunları söyledi: ?Biliyorsunuz devlet de birçok alanda bir vergi affı getirdi. Bizde TESKOMB olarak karar almak suretiyle 1 Temmuz´dan başlamak üzere 30 Ağustos´a kadar iki aylık bir zaman dilimi içinde borcunu ödeyemeyen ortaklarımızın kredilerini faizlerini sıfırlayarak yapılandırma yaptık. Biz sadece Manisa merkez olarak takriben 5 milyon TL alacaklı olduğumuz esnafımızdan tamamını yapılandırmak suretiyle 2,5 milyon TL gecikme faizlerinin tamamını silmek suretiyle yapılandırma yaptık. Esnafımıza hayırlı olsun. Kooperatifimizi zarara da uğratsa esnafımıza yapılan bu destek tarafımızı onurlandırıyor. Benim bir istirhamım var. Bu yapılandırmaları yapan arkadaşlarımız ödemelerini gününde yapmalarını istiyoruz. Gününde yapılmayan ödemelerin faize düşeceğini ve bu yapılandırmanın bozulacağını hatırlatmak istiyorum.?

?2017 biraz daha çetin geçecek?
Esnaf için 2016 yılının iyi geçtiğini ancak 2017 yılının biraz daha çetin geçeceğini anlatan Çınar, ?2017 yılı biraz daha çetin geçecek, bunu hepiniz görüyorsunuz. Bu bağlamda iş hayatımızda öncelikle birey olarak dikkatli olmamızı, borçlanırken, hesaplı borçlanmanızı, kredi kullanırken de hangi kredi ucuz, hangi kredi pahalı bunu iyi takip edip, kooperatifin alternatifi yok bunu hepimiz biliyoruz ama yetmeyen arkadaşlarımız için söylüyorum. Tabii ki bankalardan da kredi kullanılıyor. Bu krediyi araştırmalarını ve analizlerini doğru yapmalarını ve en uygun krediyi kullanmalarını arzu etmekteyiz. Çok olağanüstü şartlar olmaması halinde inşallah bu yıl yüzde 20- 25 civarında bir destekle esnaf sanatkarımıza kredi verileceğini buradan duyurmak istiyorum.? şeklinde konuştu.

Manisa´ya okul kazandırmak için çalışacaklar
2016 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Tüp Bebek Merkezi yapma kararı aldıklarını anlatan Çınar, ?Gelecek yıl Manisa´mıza bir okul yapmak istiyoruz. Ancak bir engelimiz var önümüzde. Ana sözleşmemiz bizim böyle bir yatırım yapmamıza izin vermiyor. Eğer verseydi biz bu yıl sizin önünüze okul projesiyle gelecektik. Bunu nasıl aşacağımızı düşündük. Başta Manisa milletvekilleriyle birlikte, ilgili bakanlığımızdan ve TESKOMB´tan izin almak suretiyle, bakanlıktan özel ana sözleşme değişikliği yaptırmak suretiyle bunu aşmak istiyoruz. Yapılabilir mi? Eğer hep beraber olursak yaparız. Yapılamayacak hiçbir şey yok. Bu tip durumlarda çok para biriktirme zorluğu hep vardır. Güzel çalışmalarınızın yanında biz bunu da başardık. İnanıyorum ki böyle bir yola gitmemiz halinde çok daha fazlasını yapabilecek kudrete sahip olabileceğimizi düşünüyorum.? dedi.
Manisa Esnaf ve Sanatkarının 64 yıldır esnafın yanında olduğunu dile getiren Başkan Çınar, ?Manisa Esnaf ve Sanatkarlarına 2016 yılı sonu itibariyle 105 milyon lira Halkbank Hazine Destekli Kredi dağıttık. Bütçe ve Varlıklar ile 150 milyonluk risk üstlendik. Bu rakamlar Manisa ekonomisinde önemli derecede yer tuttu. Kredi limitleri Halk Bankası tarafından belirlenen kriterlere göre belirlendi. Kooperatif Kredi faiz oranları bir yıl vadeli kredilerde yüzde 4, bir yılı aşan kredilerde yüzde 5 şeklinde uygulanmaktadır. 5 yıla kadar kredi ödeme takvimi uyguluyoruz. Kredi üst limiti 150 bin TL´dir.? diye konuştu.
Genel Kurulda konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de Başkan Recep Çınar´ı kutlayarak, ´Türkiye´nin engeller karşısında geri adım atanlarla değil engelleri nasıl aşarım diyenlerle´ ileriye gidebileceğini belirterek MESKOP´a okul için her türlü desteği vereceklerini kaydederek teşekkür etti.
Mali Genel Kurulda Başkan Çınar´ın konuşmasının ardından Denetçiler Raporu Mesut Dalkara tarafından okunurken, Yönetim ve Denetim Kurulları ayrı ayrı ibra edildi. Kooperatif Müdürü Fahrettin Orucu´nun, Bilanço ve Gelir-Gider raporlarını okuduğu 64. Mali Genel Kurulda 3 milyon 560 bin TL´lik 2016 yılı kesin bütçesi ile 2017 yılı 3 milyon 170 bin TL´lik tahmini bütçe Genel Kurulda oy birliğiyle kabul edildi.



Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Kavganın ardından hayatını kaybeden 21 yaşındaki Arda Deniz Onat için sessiz yürüyüş düzenlendi.

Kavgada ölen Arda Deniz Onat için yürüyüş yapıldı

Yolda meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirdi.

Pikap sulama kanalına uçtu: 1 ölü

Birliktelik yaşadığı kadını öldürüp önce eşine mesaj attı sonra kendisini astı

İşten dönen kadın evde iki kişinin cesediyle karşılaştı

Saruhanlı’da 38 yaşındaki bir kadın, oturduğu apartmanın dördüncü katından atlayarak yaşamına son verdi.

SARUHANLI’DA GENÇ KADIN HAYATINA SON VERDİ

Saruhanlı’nın Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Fevzi Aydemir’in halası SÜHEYLA AYDEMİR vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Genç tasarımcılardan can dostlara teknolojik çözümler

Evcil hayvanlar için akıllı sistemler geliştirildiler

Bitlis’te meydana gelen trafik kazasında 6’sı çocuk 14 kişi yaralandı.

Feci kazada iki araç hurdaya döndü!

Husumetli oldukları öğrenilen iki komşu arasında bahçe sulama tartışması silahlı kavgaya dönüştü.

Bahçe sulama kavgasında komşusunu öldürdü

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 23.01.2017 08:29:55 505 0

Tarih: 23.01.2017 08:29 Güncelleme: 23.01.2017 08:29
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 09:26:00