Tarih: 18.09.2013 19:12

Mesir’e En Fazla Talep Balkanlardan

Facebook Twitter Linked-in

Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık mesire en çok talebin balkan ülkelerinden olduğunu belirterek, şuanda Rusya, Avusturya, Almanya ve İngiltere’ye mesirin gittiğini söyledi.

Ufuk Tanık ayrıca Suudi Arabistan ve Afganistan ile görüştüklerini, ticari şartlar oluşunca ihracata başlayabileceklerini dile getirdi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Manisa’nın Osmanlı kenti olduğunu vurgulayan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, “Burada şehzadelerin 16’sı eğitim almış. Bunların 7 tanesi buradaki eğitimlerin sonunda dünya çapında isimlerini duyurmuşlar. Mesirde aslında bu kentin Osmanlı kimliğine bürünmüş önemli bir markasıdır. Mesir değince Manisa’yı, Osmanlı`yı ve özellikle de Kanuni’yi hatırlatması dolayısıyla çok önemli bir il. Mesiri tanıtma çok önemli bir çalışmadır.

Mesiri tanıtma adına herkes üstüne düşen görevi yapmaya çalışıyor. Bu güne kadar derneğimizin kültürel değerlerinden olan köklü bir mesir festivaline sahip olduğumuz için derneğimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrasında çok daha güzel çalışmaları kendi kurumsal yararlarımız için bir araya gelerek daha iyi çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

“COĞRAFİ İŞARETİ ALMAK İÇİN ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

53. yıllık bir dernek olduklarını belirten Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık , “Mesir adına çok önemli çalışmalarımız var. Sayın valimizle de birlik beraberlik içinde çalışacağımıza inanıyorum. Amacımız bu mesir geleneğini çok iyi tanıtmak. Sayın Valimizin de bize destek vereceğinden şüphemiz yok. İhracat olarak biz dernek olarak Rusya’ya ihracatımızı başlattık. Gelen talepleri en iyi şekilde değerlendirip, ticari şartlar oluştuğunda Şuanda Rusya, Avusturya, Almanya ve İngiltere’ye bir paket bile göndersek tanıtım anlamında katkısı olacaktır.

Sağlam bir ticaretle birlikte bu 4 ülkeye ürünümüz gidiyor. Biz geçen yıl Rusya’ya 15 bin euro civarında mesir macunu göndermiştik. Şuanda yakın balkan ülkelerinden çok talep var. Bu ülkeler baharatı seven ülkeler. Bugün UNESCO tabi çok önemli. Bu sene UNESCO’nun etkisi maddi manevi katkı sağlayacaktır.

Şu anda Suudi Arabistan ve Afganistan ile görüşüyoruz. Ticari şartlar oluşunca ihracata başlayacağız. Bu işin maalesef bir standardı yok. Özel firmanın mesir yapması bize eksi yazmıyor. Biz herhangi bir kayıp görmüyoruz. Eğer mesir için coğrafi işareti alırsak diğer kurumları da denetleme imkanına sahip oluruz. Bu coğrafi işareti almak için çalışma içerisindeyiz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —