Tarih: 09.10.2024 16:18

MERMERLER ŞİRKETLER GRUBUNDAN BÜYÜK YATIRIM

Facebook Twitter Linked-in

MERMERLER ŞİRKETLER GRUBUNDAN BÜYÜK YATIRIM

MERMERLER NANO ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ DENİZ SUYUNU İÇME SUYUNA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN AMERİKAN TEKNOLOJİ İLE GEYİKLİ ‘DE ÜRETİM VE ARGE TESİSİ İÇİN   GEYİKLİ BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADI.

MERMERLER NANO çevre teknolojileri A.Ş ‘in Yönetim Kurul Başkanı başarılı iş adamı Murat Mermer ve ekibi ülkemizin yaşadığı su sorunu çözmek için atılıma geçtiler. Kısa bir süredir bu konuda çalışma yapan Mermerler ve Pasifik yetkileri Türkiye’deki son zamanlarda kuraklık tehlikesi karşısında sessiz kalmayarak, yine önemli bir yatırımla dikkatleri üzerine çekti.

 Deniz suyu 30 yıl önce Avrupa'da ve Amerika’da içme suyu olarak şişelenip satılmaya başlanmıştı. Ülkemizde bu konuda birçok çalışma yapılmış olup bu çalışmalar yarıda bırakılması ile bir sonuç elde edilemedi. Bugün beklenen susuzluk sorunun giderilmesi ve dünyada kullanılan suyun sadece %2 içilebilir olması sebebiyle yeni çalışmalar yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Konuda Uzman Amerikan ortaklığı ile Türkiye'de faaliyet gösteren PASİFİC şirketi  iş birliği yapmak suretiyle yaklaşık üç yıldır çalışmaları sürdüren ünlü iş adamı Murat Mermer, bugün bu çalışmaların sonucu olarak Türkiye'de ilk defa deniz suyundan içme suyu şişeleme tesisi ve ARGE MERKEZİ temellerini atmak için Çanakkale Geyikli ilçesini seçtiler. Geyikli Belediyesinin de destek verdiği bir tesis için anlaşma imzalanmıştır.

 Pasifik ve Mermerler Nano işbirliğinde kurulacak ARGE ve Tesis Türkiye'de bir ilk olup, Makinaların üretim de Türkiye de bu tesis yapılacaktır. MERMERLER NANO Yönetim Kurul Başkanı Murat Mermer sadece Türkiye için değil bu merkezde dünya susuzluk sorunu çözecek yeni teknolojileri geliştireceklerini ifade etti. İstanbul ‘da yakında yaşanacak olana susuzluk problemi içinde çözüm olarak GEYİKLİ ARGE ve TESİSİ olacağını ifade eden Mermer çok yakında Savunma Sanayimiz gibi Türkiye ‘in de adında DÜNYA konuşulmasını sağlayarak ekonomimize yeni bir GÜÇ vereceğiz.

 Murat Mermer “Mermerler Şirketler grubu olarak son zamanlarda ülkemizin ihtiyaçları göz önünde bulundurmak suretiyle hedeflerimizi revize etmemiz gerekmektedir. Biz de revize edilen hedefler çerçevesinde öncelikle gıda, inşaat ve elektrikli otomobil üretimi konusunda yeni yatırımları yapacağız. Özellikle Türkiye’nin ihtiyacı olacağını düşündüğümüz orta dereye hitap edecek son derece uygun fiyatlı elektrikli otomotiv üretimi yine bunun yanı sınırında traktör üretimi olmak üzere bir takım yeni işler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'nin ihtiyacı olan yeni teknolojiler özellikle bu teknolojilerin üretimini sağlayacak fabrikalar üzerindeki çalışmalarımız fizibilite çalışmalarımız son haline gelmiştir.

 1943’ten beri Türkiye’de tanınan Mermerler Şirketler grubu şimdi savunma sanayinde de sanayicilikte de bazı atılımlarda bulunmaya karar vermiştir. Önümüzdeki günlerde grubumuzda bu konularla ilgili çalışmaları yürüten diğer CEO arkadaşlar basınla açıklamalarda bulunacaktır. Mermerler Şirketler grubu olarak ülkemize verdiğimiz hizmeti ve yatırımlarımızı gururla büyüterek sürdürmeye devam edeceğimizi sizlerle paylaşmak isteriz. Başarıyla devam ettirdiğimiz yol haritamızda amacımız Türk halkının ihtiyacını en uygun şekilde sağlayacak alım gücünü arttıracak projelerle öne çıkarak halkımıza hizmet üretmektir” dedi

BASIN DANIŞMANI: SELÇUK AKA (0535 577 47 19)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —