Manisa’da Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesindeki Doğum ve Çocuk Bakımevi’ne ilk kez Çocuk Hematoloji Uzmanı atandı.

Manisa’da Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne atanan Çocuk Hematoloji Uzmanı Dr. Ayşen Türeli Yıldırım, göreve başladı. Daha önce Diyarbakır, Muş ve Isparta’da görev yapan Çocuk Hematoloji Uzmanı Dr. Yıldırım, bundan böyle Manisalılara hizmet verecek.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin 2005 yılına kadar SGK Hastanesi olarak hizmet verdiği vurgulayan Merkez Efendi Devlet Hastanesi Yöneticisi Muzaffer Özden Balsoy, “2010 yılında da Doğum Evi ile birleştirildi. O zamandan beri Çocuk Hastanesi bize bağlı olarak çalışıyor. Çocuk Hastanesi’nde bugün itibariyle 10 Çocuk Uzmanı hekimimiz var. Yenidoğan uzmanımız da var.

Ayşen Türeli Yıldırım, Çocuk Hastanemize ilk defa Çocuk Hematoloji Uzmanı olarak atandı. Bundan sonra artık vatandaşlarımız İzmir’e veya üniversite hastanelerine gitmeden hastanemizden Çocuk Hematolojisi bölümünden hizmet alabilecek. Hastalara hizmet verecek. Onun ihtiyaç duyduğu her konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Çocuk Hematoloji Uzmanı artık hastanemizde mevcuttur, hastalarımızı bekliyoruz. Merkez Efendi olarak, “Manisa’da sağlığın merkezi” sloganıyla hareket ediyoruz” diye konuştu.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi Çocuk Hastanesi’ne atanan ilk Çocuk Hematoloji Uzmanı olduğunu altını çizen Çocuk Hematoloji Uzmanı Dr. Ayşen Türeli Yıldırım, “Bundan dolayı alt yapı eksikliklerimiz var. Bunları hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Lösemilere kemoterapi veremiyoruz, hasta sayımız az olduğundan dolayı. Hasta sayısı artıkça kemoterapi ünitesini kurabiliriz. Manisa’dan önce Diyarbakır’da, Muş’ta, Isparta’da görev yaptım. Amacımız sevkleri azaltmaktır. İnşallah Manisalılara faydalı olabilirim” dedi.

Hematoloji’nin çocuklarda kan hastalıklarını inceleyen bir uzmanlık alanı olduğunu belirten Dr. Ayşen Türeli Yıldırım, “Hangi hastalıklar bunun içerisine giriyor. Akdeniz anemisi, Akdeniz anemisi taşıyıcılığı, kansızlık, demir eksikliği gibi hastalıklar var. Kan kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türleriyle ilgileniyor. Bizde en çok kan kanseri var” dedi.



Psikolojik sorunları olan şahıs rastgele ateş açtı: 1 ölü

Üzüm yüklü traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Aydın'daki patlamada yaralı sayısı 12'ye yükseldi

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Molotoflu saldırının ilk görüntüleri ortaya çıktı, komşular yangına müdahale etti

Menteşe Belediye Başkanı Aras’ın ailesinin evine molotoflu saldırı

C-majör'den Bodrum'da anlamlı konser

Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 18.09.2013 19:07:27 847 0

Tarih: 18.09.2013 19:07 Güncelleme: 18.09.2013 19:07
Haberi Sesli Oku
2.09.2025 08:44:00