Anahtar Kelimeler: Menopoz geliyorum

SAĞLIK - Medical Park Gaziantep Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde görevli Op. Dr. Nida Dai, menopoz döneminin kendisini önceden belli ettiğini belirterek, menopoza girecek kadınlara uyarılarda bulundu. 
Op. Dr. Nida Dai, menopozun kadında yumurtalık fonksiyonlarının tamamen tükenmesi neticesinde adet görmenin kesilmesi olduğunu hatırlatarak, menopozun önceden kendisini belli ettiğini kaydetti. Menopozun belirtileri hakkında da bilgi veren Dai, "Genellikle 45 yaş civarında adetlerin tamamen kesilmesinden 1-2 yıl önce adet düzenindeki değişiklikler ile ilk belirtiler başlar. Ateş basması, terleme gibi belirtiler ve psikolojik sıkıntılar sıklıkla 1-2 yıl sürer ve biter" şeklinde konuştu.
Psikolojik ve bedensel farklılıkların menopoz habercisi olabileceğini vurgulayan Dai, "Menopoz aslında kadınlara kendini uzun süre önce belli ettirir. Zaman zaman psikolojik ruh değişimleri, bazen de bedensel farklılıklar olarak. Menopoz döneminde kadınlar sıklıkla kilo alır ve vücuttaki yağ dağılımında değişiklik olabilir. Uykusuzluk, sinirli olma hali, ruhsal değişimler, konsantrasyon ve hafıza bozulması, unutkanlık gibi beklenmeyen durumlarla karşılaşılabilir" dedi.
Dai, menopozun uzun vadede kemik erimesi, vücut şeklindeki değişiklikler, meme ve genital organlardaki değişiklikler gibi her hastada farklı şiddetli sonuçlar ortaya çıkarabileceğini ve bu sonuçların yaşlanmayla birlikte devam edebileceğini de sözlerine ekledi.



Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

10 Kasım Atatürk'ü Anma Doğa Yürüyüşü

HALK EĞİTİMİ KURUMLARI ARASI MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI SARUHANLı EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Akhisar’da otomobil devrildi! 7 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Yeni doğan bebeğini havalandırma boşluğuna attı

Kayıp olarak aranan alzaymır hastası kadın bulundu

Saruhanlı’da Vefat…

Ölümümüm 87. Yılında Atatürk Anıldı

KAYMAKAM ACAR'IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Devrilen traktörün altında kalan çiftçi hayatını kaybetti

Saruhanlı’da feci kaza!..

Manisa FK düşme potasına girdi

Tarımın kalbi 4 gün boyunca Manisa'da attı

Basketbol Süper Ligi: Glint Manisa Basket: 82 - Trabzonspor: 93

Manyetik titreşimlerle, bağımlılığa karşı 'Sil baştan tedavi'

Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 7.11.2017 08:08:58 1027 0
Tarih: 07.11.2017 08:08 Güncelleme: 07.11.2017 08:08
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri