Anahtar Kelimeler: Memur-' teklifine tepki

Memur-Sen'den zam teklifine tepki
Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Yasav, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu zam teklifine sert tepki gösterdi. Yasav, "Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz. Yetersiz teklife hayır." dedi.
Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Yasav, kamu işvereninin 2026 yılı için yüzde 10 + yüzde 6, 2027 yılı için ise yüzde 4 + yüzde 4 zam teklifinin gerçekçi olmadığını ve kamu görevlilerinin beklentilerini karşılamadığını söyledi. "İşveren, tutmayan enflasyon hedeflerini baz alarak bu teklifi layık görmüştür" diyen Yasav, teklifte refah payı, taban aylığa zam ve geliri dengeleyecek oranların yer almadığını vurguladı.
Kira artış oranının yüzde 41 olduğu bir ortamda düşük zam tekliflerinin kabul edilemez olduğunu belirten Yasav, "Bu teklif, memurun yaşadığı zorlukları görmezden gelmiştir. Kamu çalışanları arasında oluşan huzursuzluğu ve ücret adaletsizliğini gidermez" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu çalışanlarının ücretlerinin dengelenmesi yönündeki hassasiyetine rağmen teklifin bu yaklaşımı yansıtmadığını ifade eden Yasav, "Memurların ve emeklilerin kaybedecek 2 yılı daha yok. Adil ve acil teklif bekliyoruz" diye konuştu.
Memur-Sen'in taleplerini de sıralayan Yasav, 2026 yılı için birinci altı ayda yüzde 10 refah payı, 10 bin TL taban aylığa zam ve yüzde 25 oransal zam, ikinci altı ayda yüzde 20 oransal zam; 2027 yılı için ise birinci altı ayda 7 bin 500 TL taban aylığa zam ve yüzde 20 oransal zam, ikinci altı ayda yüzde 15 zam talep ettiklerini hatırlattı.
Yasav, bunlara ek olarak ilave 1 derece verilmesi, 1. dereceye 3600 ek gösterge, akademisyen, şube müdürü, şef, amir, mühendis ve teknik personelin mali haklarının iyileştirilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, bayram ikramiyesi, kira desteği, gelir vergisinin yüzde 15'e sabitlenmesi, seyyanen ödemenin ve tüm gelirlerin emekliliğe yansıtılması ile 4688 sayılı Kanun'un revize edilmesi gibi taleplerin de masada olduğunu belirtti.
Yasav, "Türkiye büyürken alım gücümüz de büyüsün, milli gelir artarken memurun refah düzeyi de artsın istiyoruz. Toplu sözleşme masası adaleti tesis edecek güce sahiptir" dedi. Açıklama, "Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz, yetersiz teklife hayır!" sloganlarıyla sona erdi.



Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

Saruhanlılı Çocuklara Hareket Ve Antrenman Eğitimi

KÜTAHYA DOMANİÇLİLER BALIK EKMEĞE DOYDU

Kontrolden çıkan otomobil refüje ve bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Gülşah Durbay için kentin dört bir yanında lokma hayrı yapıldı

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali dolu dolu geçti

Üzüntü kalbinizi hasta edebilir

Annesi, Gülşah Durbay'ın en büyük hayalini açıkladı

Karaköyspor 5'te 5 yapıp namağlup liderliğini sürdürdü

Yunusemre'de kırsal kalkınma ve kooperatifçilik masaya yatırıldı

Demirci'de asırlık çancılık mesleği 3 kuşaktır yaşatılıyor

Saruhanlı’da tartıştığı eşini Turgutlu’da öldürdü, Ağrı’da yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Komşularının bir haftadır haber alamadığı şahıs evinde ölü bulundu

Kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu; 2 yaralı

Kaçak kazı yaparken girdiği tünelden çıkamadı

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY DUALARLA ANILDI

Sulama Kooperatifleri İçin Kritik Uyarı: Kapatılma Riski

Saruhanlı'da vefat...

Halk otobüsünün ezdiği yaşlı adam kurtarılamadı

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 14.08.2025 08:46:00 504 0
Tarih: 14.08.2025 08:46 Güncelleme: 14.08.2025 08:48
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri