MANİSA - Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Manisa´da kadın üyelerle bir araya gelerek, istişarelerde bulundu. 
Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, Memur Sen Manisa Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin, Memur Sen´e bağlı sendika başkanları, Genç Memur Sen Başkanı ve kadın üyelerin katıldığı programda konuşan Habibe Öçal, Manisa teşkilatına teşekkür ederken; direnişin yoğurduğu maziden aldıkları güvenle, yeni ufukların haberini vermek için saflarını daha da sıklaştırdıklarını ifade etti. Öçal, ?Haklarımızı korumak, yeni kazanımlar elde etmek için güçlerimizi birleştirmekten, kol kola yürümekten başka çaremiz yok. Birçok hakkımızı örgütlü gücümüz sayesinde kazandık. Bunları korumak, geliştirmek, yenilerini temin etmek bizim elimizdedir. Kadınlar olarak bu imkânı, sendikal örgütlenmeyi iyi değerlendirmeliyiz. Hiç kimse durup dururken bize haklarımızı vermez. Mücadele ederek, bir araya gelip sorunlarımızın çözümüne ilişkin çalışmalar yaparak, el ele vererek, birlikte hareket ederek sorunlarımızı ancak biz çözebiliriz. Sendikal çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürmeliyiz? şeklinde konuştu.
Toplumsal kamplaşmaya yol açan söylem ve eylemlerden uzak durarak, insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için kadının toplum içindeki konumunu güçlendirecek bir anlayışı geliştirmek zorunda olduklarını dile getiren Öçal, kadın istihdamının artırılması ve istihdam edilen kadınların eş ve anne olma kimliklerinin örselenmediği şartların sağlanması gerektiğini vurgularken, 1 milyona ulaşan Memur-Sen üyelerinin 450 binini kadınların oluşturduğuna dikkat çekti. Öçal, ?Çalışma hayatında kadınların sorunlarının çözümü ve adaletin tesisinde gerekli zeminin oluşturulması için dünden daha çok çalışmak zorundayız? dedi.
Programda konuşan Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa İrğat ise, sendikal örgütlenmeyi hak arama, yeni kazanımlar elde etme, mağduriyetleri giderme, mazlumların sesi ve öncüsü olan platformu olarak gördüklerini belirtti. Mağdura, mazluma ve masuma merhamet hareketi anlayışıyla sendikal mücadele verdiklerini ifade eden İrğat, ?Memur-Sen hak ve adalet mücadelesi veren, emeğe değer veren, ekmeği büyütmek için mücadele eden, erdemliler hareketidir. Hakka, hakikate, huzura ve kardeşliğe giden yolda birlikte mücadele ediyoruz, yeni kazanımlar elde ediyoruz, örgütlenmeye önem vererek, geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bizi bir kılan, diri kılan değerlerimizle mücadelemize devam ediyoruz. Kadınıyla Erkeğiyle bir bütünü ilmek ilmek örüyoruz. Kadınlar en çok çile çeken, zulüm gören, acı çeken taraf olmaktan da kurtulamamışlardır. Bir yönüyle de işlerin yolunda gittiği zamanlarda unutulmuş, yok sayılmışlardır. Halbuki bu böyle olmamalıdır. Bu topraklarda kadın, yetenekleri ve gücüyle her zaman toplumsal hayatın içinde olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Dolayısıyla kadınlar her zaman bireysel ve toplumsal gelişmenin ana unsuru olacaklardır. Zira biz biliyoruz ki kadın eli değdiğinde her şey daha güzel olacak, tabiri yerinde ise tam olacaktır? şeklinde konuştu.
Memur Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin ise şunları söyledi: ?Sendikal örgütlenmeyle Mevcut haklarını korumak, yeni kazanımlar elde etmek için çalışmak; damlalardan ummanlar oluşturmak için mücadele ediyoruz. Bizler vakti geldiğinde ve hak edildiğinde emaneti almaktan kaçmayan, emaneti ehline sunmaktan haz duyan, üretmeye devam eden bir sendikal anlayışın içinde yer alıyoruz. Sadece üyelerimizin değil gündüzümüzü-gecemizi, gücümüzü-enerjimizi bütün kamu görevlileri adına sarf ediyoruz. Medeniyet değerleriyle yürüyor, Hakkı üstün kılma mücadelesi veriyoruz. Bugün buradaki buluşmamız, birlik, beraberlik, kaynaşma ve mücadelemizi zirveye çıkarma adına önemlidir. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.?



Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 13.11.2017 12:25:45 448 0

Tarih: 13.11.2017 12:25
Haberi Sesli Oku
17.04.2025 10:34:00