HABER MERKEZİ - Ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut ve babası Ahmet Turgut `Fotoğrafta 40 Yaş, 40 Fark` adlı söyleşide deneyimlerini paylaştı.

Ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut ve babası Ahmet Turgut, TeknoSA tarafından Akasya Acıbadem AVM’de düzenlenen Babalar Günü etkinliğinde bir araya geldi.

Ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut ve babası Ahmet Turgut fotoğrafçılığın teknolojik gelişimi ve yaşam üzerine deneyimlerini “Fotoğrafta 40 Yaş, 40 Fark” adlı söyleşide paylaştı. Gerçekleştirilen söyleşide üç kuşaktır fotoğraf sanatıyla özdeşleşen Turgut ailesi, fotoğraf sanatının teknolojik gelişimini, 40 yılın öyküsünü, nesilden nesile geçen fotoğrafçılık hikâyesini, teknolojik gelişmeleri ve farklılıklarını hayranlarıyla paylaştı.

Yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte fotoğrafçılık sanatının bir yanının kolaylaştığını bir yanının ise zorlaştığını belirten Mehmet Turgut “ Eskiden sadece iyi ışığı ayarlamak ustalık için yeterli iken gelişen teknoloji ile birçok teknik detay ortaya çıktı. Günümüzde insanların her şeyi kolay tükettiği gibi fotoğrafları da kolay tükettiğini görüyoruz. Artık sadece iyi fotoğraf çekmek yeterli değil, insanların durup bakacağı, üzerine düşüneceği fotoğraflar çekmek gerekiyor” dedi.

TÜRKİYE FOTOĞRAFÇILIKTA AVRUPA’NIN ÖNÜNE GEÇECEK

Türkiye’nin fotoğrafçılıkta Avrupa’nın önüne geçeceğinin altını çizen Mehmet Turgut “Gerek teknolojik gelişmelerin verdiği kolaylıklar, gerekse fotoğrafçılık konusunda istekli bir neslin yetişmesi Türkiye’yi bu alanda ileri adımlara taşıdı. Eskiden Avrupa’da fotoğrafçılık sanatıyla tanınmazken şimdi ciddi başarılar elde ediyoruz. Bu şekilde devam edersek Türkiye’nin fotoğrafçılıkta Avrupa’yı geçeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Tam 57 yıldır fotoğrafçılık yapan Ahmet Turgut, fotoğraf çekenleri çok sevdiğini belirterek “Üç nesildir fotoğrafçılık yapan bir aile olarak fotoğraf çekmeyi de fotoğraf çekenleri de çok seviyoruz. Eskiden daha zor koşullarda yapılan bir meslek olan fotoğrafçılık artık herkesin icra edeceği bir meslek haline dönüştü. Benim mesleğe başladığım yıllarda fotoğraf ustası olmak 9 yılınızı alırdı. Çıraklık dönemi 4 yıl, kalfalık dönemi ise 5 yıl sürerdi. Ardından ise eğer ustanız uygun görürse usta olabilirdiniz. Şimdi her şey daha kolay, ben bile yeni teknoloji ile fotoğraf çekmekten daha büyük keyif alıyorum” dedi.



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 16.06.2014 09:43:13 986 0

Tarih: 16.06.2014 09:43

Haberi Sesli Oku