İSTANBUL - Medikal estetik yöntemlerinden olan Dolgu Uygulamaları, pratik bir yöntem olması, cilde daha canlı ve genç bir görünüm kazandırması nedeniyle yoğun talep görüyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Bilen, kadınların dudak dolgusu başta olmak üzere yüzün ihtiyaç duyulan her bölgesinde dolguya başvurduğunu, erkeklerin ise daha çok çene dolgusuna ilgi gösterdiğini söyledi.

Hyaluronik asit içerikli dolgular; ciltte kırışıklıkları giderme, istenilen bölgelere hacim kazandırma gibi özellikleri nedeniyle medikal estetik hekimleri tarafından sıkça tercih edilen popüler bir yöntem. Cilde daha genç ve güzel bir görünüm kazandıran dolgu uygulamalarına her yaştan kadınların yanı sıra erkekler de ilgi gösteriyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Bilen, dolgu uygulamalarının ufak, ince iğneler ve kanüller aracılığıyla enjeksiyon şeklinde yapıldığını kaydetti. Uygulamanın 15-30 dakika sürdüğünü belirten Bilen, uygulama sonrası kişinin hemen günlük hayatına dönebildiğini söyledi. Kişinin yaşına ve uygulanan bölgeye göre değişmekle birlikte dolguların etki süresinin 8 ay ile 1,5 yıl arasında değiştiğini ifade eden Figen Bilen, daha sonra uygulamanın tekrarlanmasında sakınca olmadığını dile getirdi.

Uzman Dr. Figen Bilen dolgu uygulamalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

Hangi Bölgelere Uygulanıyor?

Dermal dolgu maddeleri, vücutta doğal olarak bulunan bir molekül olan yüksek su tutma kapasitesine sahip hyalüronik asit içeriyor. Bu da cildin daha pürüzsüz, daha nemli, daha genç ve dinç görünmesini sağlıyor. Bu nedenle cildi gençleştirmek, hacim kazandırmak istediğimiz bölgelerde dolgu kullanıyoruz. Cildimizde eksilen hyalüronik asiti dışarıdan dolgu enjeksiyonu ile tamamlıyoruz.

Ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar olduğunda dolgu uygulamalarına başvuruyoruz. Dolguları daha çok yüz bölgesinde uyguluyoruz. Burun ağız hatları (nazolabial kıvrımlar), dudak kenarlarından aşağıya inen çizgiler (marionette çizgileri), dudak altı ve dudak üstü çizgileri, göz çevresi, çene ve yanaklar yüzde diğer dolgu uyguladığımız bölgeler. Nazolabial ya da marionette gibi hatlarda çökmeler başladığında, dudakta ya da çenede küçülme başladığında, ciltte asimetriler varsa, göz altlarında morarma, çökme veya torbalanma varsa dolgu tercih ediyoruz. Erkekler daha keskin hatlara sahip olmak için özellikle çene dolgusuna ilgi gösteriyor.

Yüzün yanı sıra boyun ve dekolte bölgesine, ya da zaman zaman yaşlanmanın etkilerini azaltmak için ellere ve vücudun diğer bölgelerine de dolgu uyguluyoruz.

En Çok Tercih Edilen Dudak Dolgusu

En çok talep edilen ise dudak dolgusu. Doğuştan ince dudakları olanlar veya zamanla dudakları incelenler daha dolgun ve canlı dudaklara sahip olmak için dolgu istiyor. Dudaklara hacim kazandırmanın yanı sıra asimetrilerde tedaviye destek amacıyla, kuruluk ve çatlama problemi olanlarda ise cilt kalitesini artırmak için uyguluyoruz. Daha çok doğal görünümlü dudaklar tercih ediliyor.

Her bölgeye Farklı Dolgu

Dolguların farklı fiziksel özellikleri var. İçindeki hyalüronik asit miktarı ve çapraz bağ teknolojileriyle dolgular birbirinden ayrılıyor. Her dolgu her bölgeye uygun olmadığı için, biz uygulayacağımız bölgeye uygun dolgu seçiyoruz. Dolguların içeriğinde hyalüronik asitin yanı sıra cildi kaldıran ve yapılandıran maddeler de olabiliyor. Yüzün her yerinde farklı özellikli dolgular kullanılıyor. Örneğin çeneye uyguladığımız bir dolguyu dudakta kullanamıyoruz.

Dolgu Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dolgu uygulamalarından önce aspirin, ağrı kesici gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmasını istemiyoruz. 5 gün öncesinden kesilmesi gerekiyor. Aksi taktirde morarma riskini artırıyor. Uygulama öncesi Yeşil Çay gibi bazı bitki çaylarının da çok tüketilmesini önermiyoruz

Uygulamadan sonra ise o bölgeyi fazla hareketten sakınmak gerekiyor. Örneğin dudak veya çene dolgusu yapıldıysa çok sert yiyecekler çiğnememek gerekiyor. Soğuk, sıcak yiyecekl ve içeceklerden bir süre sakınmak gerekiyor. Ayrıca dolgulardan sonra; sıcak duş, sauna, hamam gibi ortamlara girilmesi sakıncalı. O bölgeye masaj yapılmasını ve kişinin ilk gün spor yapmasını da istemiyoruz.



Saruhanlı ilçesinde ziraat arazisinde başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangında ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ederken, alevlerin ilerlemesi büyük ölçüde durduruldu.

Saruhanlı’daki orman yangınında alevlerin ilerlemesi büyük ölçüde durduruldu

Saruhanlı'daki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor

Ziraat alanında çıkan yangın ormana sıçradı

Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin ağaca çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü 4 kişi de yaralandı.

Otomobil ağaca çarptı: 1 ölü 4 yaralı

Saruhanlı’nın Tütevelli Mahallesi sakinlerinden Abdurrahman YÜRDEM vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Saruhanlı’nın Apak ve Seyitoba Mahallelerinde başlayan orman yangınlarına ekipler hızla müdahale etti.

Son dakika... Saruhanlı’da orman yangını!

Cemaatin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, 15 Temmuz başta olmak üzere tüm şehitler için dualar edildi.

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Edebiyatçı, çevirmen ve akademisyen görevlerini yapan Pınar Kür'ün hayatını kaybettiğini yazar Yekta Kopan açıkladı.

Ünlü edebiyatçı Pınar Kür hayatını kaybetti!

FETÖ Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan hain darbe girişiminin 9. yılında, Manisa’da başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şahitler anıldı.

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Kaymakam Güldoğan, mahalle mahalle gezip uyarıyor

Salihli’de yangın alarmı

Şanlıurfa'da düğünde ikram edilen yaş pasta, davetlileri zehirledi. 60 kişi düğün sonrası karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelik oldu.

Düğün gecesi kâbusa döndü! 60 kişi hastanelik oldu

Geleneksel lezzet tahin, bilimsel araştırmalarla desteklenen sağlık faydalarıyla kahvaltı sofralarının yıldızı oldu.

Bir kaşıkta gelen sağlık devrimi, erken yaşlanmaya kalkan oluyor! Kahvaltıdaki şifa deposunu bilim onayladı

ABD’nin Ege’de sessiz sedasız yayılmaya devam ettiği ortaya çıktı. Yunan basınında çıkan haberlere göre ABD Savunma Bakanı Hegseth yeni bir rapor sunacak.

ABD Ege’de sessiz sedasız yayılıyor: Son plan ortaya çıktı

Kayışlar mahallesindeki yangında yaklaşık 200 dekarlık mera alanı zarar gördü.

Saruhanlı'da çıkan yangında 200 dekar alan etkilendi

15 Temmuz Gazisi Müezzin Mehmet Kuzgun: "Onlar Mehmet hocaya değil Allah'ın evine saldırdı. Ben hakkımı helal etmiyorum"

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Ahmet Yasav: "15 Temmuz, milletin yazdığı bir destandır"

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Selendi Kaymakam Vekili ve Köprübaşı Kaymakamı Hüseyin Bütüner, orman yangınlarına karşı önleyici tedbirler konusunda mahalle halkı ile bir araya geldi.

Kaymakam Bütüner orman yangınlarına dikkat çekti

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 10.01.2023 12:33:00 2710 0

Tarih: 10.01.2023 12:33 Güncelleme: 10.01.2023 12:33
Haberi Sesli Oku
16.07.2025 08:33:00