Saruhanlı Bedensel Engelliler Derneği’nin Başkanı Latif Aydemir, günümüzde yürüme engelli olup ta tekerlekli sandalyesi ya da akülü arabası olmayan vatandaş kalmadığını belirtti.

Engelliler Derneği Başkanı Latif Aydemir, engellilere yönelik yaptıkları çalışmalardan dolayı Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Meclis Başkanı Solmaz’ı makamında ziyaret eden Aydemir, burada yaptığı konuşmada, gerek devlet gerekse hayırseverlerin desteğiyle engellilerin sorunlarının giderildiğini kaydetti.

Bunun son örneğinin mayıs ayında yaşandığını, Saruhanlı’da ihtiyaç sahibi 10 engelliye İl Özel İdaresi tarafından 10 adet akülü araba verildiğini dile getiren Aydemir, şöyle dedi:

“Son yıllarda biz engelliler için ciddi çalışmalar yapıldı. Kamu kurumlarında rampalar, tuvaletler yapıldı. Akülü arabalar, tekerlekli sandalyeler dağıtıldı. Yatalak olanlar için evde bakım ücreti ve diğer engellilere maaş bağlandı. Bu konuda Manisa İl Genel Meclisi’nin de bizler için özverili çalışmaları oldu. Yaptıkları çalışmalar için tüm engelliler adına Meclis Başkanımız Hayrullah Solmaz başta olmak üzere meclis üyelerine teşekkür ediyorum.”

Meclis Başkanı Solmaz, ise bu ziyaretin kendisini mutlu ettiğini belirterek, şu ana kadar Manisa genelinde 680 adet akülü engelli aracı dağıttıklarını, bu hizmet için 1 buçuk milyon lira harcadıklarını söyledi.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 5.07.2013 17:59:13 405 0

Tarih: 05.07.2013 17:59
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00