EĞİTİM - Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Anayasa Mahkemesi´nin dershanelerle ilgili yasa tasarısına ilişkin, "İptal kararı ile eski yasanın yürürlüğe girmediği kesin. Kanunda artık dershane diye bir özel öğretim kurumu yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Hukuk tanımazlıklarını ve ukalalıklarını sürdüren paralel illegal örgütün bugün yine gazetelerinde kendi çetelerinin çıkarı için milletin kafasını karıştırmaya devam ettiğini belirten Tekin, "Tuhaf bir mantık yürütüyorlar, sanki onlar hukukçularla konuşuyorlar, biz hiç hukukçu ile konuşmadık. Keşke ihtiraslarını değil, hukukçuluklarını ön plana çıkaran kişilerle konuşabilseler" ifadelerini kullandı.MEB Müsteşarı: ´Artık dershane diye bir kurum yok´ dershane,Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin

"İPTAL KARARI İLE ESKİ YASA YÜRÜRLÜĞE GİRMEDİ"

Anayasa Mahkemesi´nin (AYM) dershanelerle ilgili yasa tasarısına ilişkin verdiği iptal kararına yönelik değerlendirme yapan Tekin, "Şunu net olarak ifade edeyim, iptal kararı ile eski yasanın yürürlüğe girmediği kesin. Söylediğimiz şey şu, kanunda artık dershane diye bir özel öğretim kurumu yok" dedi.

Tekin, "Keşke gazetelerinde beyanlarına yer verdikleri hukukçuların bu konudaki eski yazılarına ve değerlendirmelerine lütfen bir göz atsalar. AYM´nin kararlarının nasıl yorumlanması gerektiğini onların yazılarından okusalar. Yılların hukukçularının tüm birikimlerini ve itibarlarını Amerika´daki ´Teröristbaşı´nın taşeronları biçiminde yorumlanacak biçimde sunup heba ediyorlar. Yazık. Tekrar tekrar söylemekte yarar var, 5580 sayılı özel öğretim kurumları kanununda artık dershane diye bir kurum Yok. Ta ki, yasa koyucu yeni bir yasa yapıncaya kadar. Kendini yasamanın, yürütmenin ve yargının yerine karar verme ve yorum yapma pozisyonunda gören bu illegal yapılara bunu anımsatmak gerek" açıklamasında bulundu.

"YAZDIĞIM TWEETLERDEN RAHATSIZ OLMUŞLAR"

"Seçilmiş Cumhurbaşkanına ´Yezid´ ve ´Firavun´ diyen kiralık beyinler, yazdığım tweetlerden rahatsız olmuşlar" diyen Tekin, "Çok veciz ve akademik cevaplar veriyorlar" ifadesini kullandı.

Özür grubu atamalarına ilişkin açıklama yapan Tekin, "Değerli arkadaşlar özür grubu yer değiştirme başvurularını 13-25 Ağustos arasında alacağız. Bu yıl yapacağımız 37 bin atamaya ilişkin takvimi de Sayın Bakanımızın da televizyonda söylediği gibi İnşallah bu hafta ilan edeceğiz. Kontenjan dağılımı da yine Sayın Bakanımızın ayrıntılı olarak izah ettiği gibi ihtiyacımıza göre, norm kadrolar dikkate alınarak yapılacak. Ayrıca kesintisiz üç yıl konusu da Başbakanlık´ta, çözülecek İnşallah" dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Saruhanlı Devlet Hastanesinden Dünya KOAH Gün

Saruhanlı Belediyesi Sosyal Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Belediyeden mahallelerde yol çalışması Saruhanlı

Paşaköy'den transfer bombası

Saruhanlı'nın Doğa Severleri Pazar gününe hazırlanıyor

Manisalı kuaförler Uşak'tan 3 kupa ile döndü

51 yıl hapis cezası olan firari Yunusemre’de yakalandı

MCBÜ öğrencisi Toker, milli takıma altın madalya getirdi

Manisa'da avcı tarafından vurulan çoban hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 3.08.2015 09:15:24 496 0
Tarih: 03.08.2015 09:15 Güncelleme: 03.08.2015 09:15
Haberi Sesli Oku